Uncategorized

Comunicat de presa 2018

București, 15 octombrie 2018

privind Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță lansarea concursului pentru Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate, din cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, ediția a X-a. Înscrierile au loc între 1 septembrie – 15 noiembrie 2018.

Pentru a se putea înscrie pentru una dintre cele șapte categorii ale Premiilor LSRS, orice student sau absolvent român, care a studiat în străinătate pe perioada anului academic 2017-2018 (inclusiv prin programele Erasmus), trebuie să își depună candidatura (numai online), accesând http://gala.lsrs.ro/concurs.

LSRS oferă posibilitatea ca prin completarea formularului de recomandare, orice persoană să poată nominaliza pentru Premiile LSRS 2019, studenți sau absolvenți români din străinătate. Formularul de recomandare este disponibil la: http://bit.ly/RecomandareConcurs2019.

Jurizarea candidaturilor se realizează în două etape: etapa preselecției, în care laureații edițiilor precedente a Premiilor LSRS decid finaliștii pentru fiecare categorie de concurs; și etapa finală, în care juriul, compus din personalități ale mediului academic și societății civile, desemnează câștigătorii Premiilor LSRS 2019.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul celei de-a zecea ediții a Galei Studenților Români din Străinătate, din 8 ianuarie 2019. La eveniment vor participa studenți și absolvenți români, membri ai comunității academice din țară și străinătate, precum și personalități din diverse domenii de activitate. De asemenea, evenimentul va marca celebrarea celor zece ani de activitate ai Ligii Studenților Români din Străinătate.

Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați: http://gala.lsrs.ro/, sau vizitați www.facebook.com/lsrs.romania/.

Note pentru editori:

Pentru redactarea articolelor despre evenimentele LSRS, pot fi preluate parțial sau integral, informații din următorul document: click aici.

Imagini de la Gala anterioară a LSRS (2018) pot fi găsite aici. Acestea pot fi folosite pentru relatarea evenimentelor LSRS, cu precizarea sursei fotografiei: Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS).

Înregistrarea Galei LSRS 2018 este aici.

CONTACTE IMEDIATE

Irina PREOTESCU

Project Manager Gala LSRS 2019

irina.preotescu@us.lsrs.ro

+1 917 691 3447 (SUA)
0723 792 765 (RO)

Adresă de contact generală: contact@lsrs.ro.

DESPRE LSRS

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenților și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acțiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, și o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra și promova drepturile și interesele academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României. LSRS este o organizație neguvernamentală, apolitică și echidistantă.