Castigatori 2017

logo-gala-lsrs-2017

Laureaţii Concursului Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate 2017

Link inregistrare Gala LSRS 2017:

Album foto Gala LSRS 2017: https://www.facebook.com/pg/lsrs.romania/photos/?tab=album&album_id=10154546279569340

Categorii:

MARELE PREMIU

Nume: BLEORŢU, Cristina

Oraş de provenienţă: Dărmăneşti, Suceava

Universitate: Universidad Oviedo, Spania şi Universitat Zürich, Elveṭia

Cercetez la Universitatea din Zürich, Elveţia şi la Universitatea din Oviedo, Spania, unde şi predau.
Mă consider o luptătoare, o persoană tenace şi mi-aş dori ca într-o zi să ajung un lingvist eminent, om de o aleasă cultură şi inteligenţă, să fac parte din cohorta acelor lingvişti perseverenţi, entuziaşti, a căror putere de muncă, de o rară exemplaritate, stârneşte uimire şi admiraţie, nu doar în rândul studenţilor, ci şi al specialiştilor lingvişti. Totuşi fără a face paradă de cunoştinţele mele, păstrându-mi modestia şi umanitatea, plecând de la magiştrii pe care i-am avut şi care m-au influenţat prin anvergura deschiderii spre tot ceea ce înseamnă limbaj, prin studiile lor coerente şi comprehensive, de o claritate şi ţinută ştiinţifică ireproşabile.

EUROPA UNIVERSITAR 

Nume: CASAPOPOL, Eliza

Oraş de provenienţă: Piteşti

Universitate: University of Oxford, UK

Numele meu este Eliza Casapopol şi sunt studentă în anul trei la University of Oxford,Anglia, în cadrul departamentului de matematică. Am absolvit ca şefă de promoţie Colegiul Naţional Ion C. Brătianu Piteşti, unde am devenit o persoană determinată, gata să preia iniţiativa şi să creeze cât mai multe oportunităţi prin care să se dezvolte sau să ajute în plan social.

De la sosirea în Oxford, dorul de casă m-a împins către implicarea în comunitatea de români din Anglia, fiind pentru un an preşedinta Societăţii de Români din Oxford, organizând numeroase evenimente cu specific românesc, conferinţe şi acţiuni caritabile. Toate aceste iniţiative au avut un succes remarcabil în planul promovării culturii naţionale printre străini. Simultan, pasiunea pentru matematică, m-a determinat să devin preşedinta Societăţii de Matematică din Oxford, dar şi ambasadoare a subiectului în cadrul universităţii, lucrând voluntar cu scopul de a atrage copiii către ştiinţe


EUROPA POST-UNIVERSITAR

Nume: GĂINAR, Adrian

Oraş de provenienţă: Râşnov, Braşov

Universitate: University of Manchester, UK

M-am născut în orașul Râșnov (județul Brașov) și de mic am fost interesat de nou, aspirațiile mele îndreptându-se în domeniul cercetării. În urma câștigării unor burse de excelență, mă aflu în Marea Britanie din 2010, unde am terminat un program de master la Universitatea din York în domeniul chimiei. La Universitatea din Manchester am absolvit un doctorat în inginerie chimică anul acesta și, ulterior, mi s-a acordat un prestigios și foarte competitiv Premiu Doctoral EPSRC la Imperial College din Londra, în urma meritelor din timpul anilor universitari anteriori. Din aceste studii a rezultat un volum consistent de articole științifice publicate în jurnale de specialitate cu un factor de impact ridicat. În paralel, am oferit sprijin de mentorat studenților care doresc să aspire la Universități din Marea Britanie, precum și ajutor teoretic, dar și tehnic noilor utilizatori de aparatură de laborator.

AMERICA DE NORD

Nume: MORAR, Florin-Ştefan

Oraş de provenienţă: Cluj-Napoca

Universitate: Harvard Universiy, SUA

Sunt actualmente doctorand la universitatea Harvard din Statele Unite ale Americi in departamentul de Istoria Stiintei. Cercetarea mea se focuseaze pe schimburile de cunoastere dintre Europa si China dintre secolele 16 si 19. Am publicat in revistele de top in domeniul meu si participat la conferinte de specialitate aferente. Am obtinut de asemenea of serie de burse si premii prestigioase pentru cercetarea mea. Sunt cunoscator de Chineza, Chineza Clasica si Manchuriana pe langa alte limbi europene precum Germana, Franceza, Latina, Italiana si Spaniola.

ALTE CONTINENTE

Nume: FLOREA, Alexandra

Oraş de provenienţă: Cluj-Napoca

Universitate: Deakin University, Australia 

Sunt studenta in anul IV de doctorat la Scoala de Arhitectura si Mediu Construit in cadrul Universitatii Deakin din Australia. In ultimii 3 ani am studiat satele din zona Transilvaniei, subiect de care am devenit interesata in anii studentiei in cadrul Facultatii de Arhitectura si Urbanism din Cluj-Napoca. Cu toate acestea, ideea care a condus la acest studiu a fost plantata in timpul liceului, cand in vizita la bunica in Sancraiu Almasului, am observat schimbarile petrecute in doar cativa ani. Cred ca satul in Romania, desi in prezent intr-o etapa de tranzitie, are potentialul de a oferi o alternativa viabila vietii urbane. In urma lucrarii de doctorat doresc sa folosesc cunostintele acumulate in crearea unui proiect de revitalizare rurala ce considera o dezvoltarea sustenabila pentru localnici si mediul construit in care traiesc, coroborat cu un nou concept pentru educatia elevilor din satele romanesti.

 
ROMÂNIA
Nume: TRIPON, Florin

Oraş de provenienţă: Târgu Mureş

Universitate: Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş

Mă numesc Tripon Florin, din acest an sunt student doctorand al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. Din anii preuniversitari mi-am dat seama că o pasiune de a mea este Genetica. Am început cu paşi mărunţi, m-am implicat în activităţile de cercetare ale disciplinei de Genetică, în cercul ştiinţific studenţesc al disciplinei ulterior fiind student preparator-demonstrator. Am avut ocazia să particip în mod activ la congresele studenţeşti din unele oraşe din ţară, la congresele naţionale de genetică medicală şi în acest an mi-am prezentat o parte din lucrarea de licenţă la congresul european de genetică medicală. Astăzi mă bucur că am ocazia să le predau studenţilor o parte din lucrările practice.

ERASMUS
Nume: DOGARU, Ana-Maria

Oraş de provenienţă: Iaşi

Universitate: Universite “Joseph Fourier”, Grenoble, Franţa

Mă numesc Ana Maria Dogaru, sunt studentă în anul 6 la medicină generală la UMF „Gr. T. Popa”, Iași, și am efectuat o mobilitate Erasmus în Franța, Grenoble, la universitatea „Joseph Fourier” în anul 2015-2016.

„Lăsați lumea un pic mai bună decât ați găsit-o” este un motto pe care l-am urmat de-a lungul vieții, începând de la alegerea unei cariere în medicină pentru a vindeca suferința umană, până la numeroasele activități de voluntariat în cadrul Societății Studenților Mediciniști Iași și apoi la nivel internațional. Sunt o persoană energică și determinată în tot ceea ce fac. Încerc întotdeauna să îmi depășesc limitele și să îmi lărgesc orizontul prin integrarea în parcursul meu profesional și personal a aspectului internațional. În medicină, acest lucru înseamnă o performanță crescută și un tratament mai bun pentru pacient, iar țelul meu este de a deveni medicul performant pe mâinile căruia m-aș încredința oricând. 

Premiul Special în Arte “Grigore Vieru”
Nume: TUDOR, Daria Ioana  

Oraş de provenienţă: Ploieşti

Universitate: Universität der Künste Berlin, Germania

Salut! Sunt Daria Tudor, am 19 ani şi în prezent sunt studentă-pian la UdK-Berlin. Ce caut eu acolo?! Muzică, inspiraţie, informaţie, oportunităţi! Totul a început în oraşul meu natal, Ploieşti, pe când aveam aproape 4 ani, cu profesorii mei: Anca Borcea(2001-2005), Adriana Bocăneanu (2005-2014), Şerban Soreanu,U.N.M.B (2002-2014). Ce sa întâmplat de atunci şi până acum e greu de cuprins în cuvinte. Am aflat că muzica e un stil de viaţă, o ‘obsesie frumoasă’; am aflat că nimic nu e mai plăcut decât să ai puterea de a dărui, iar muzica oferă această putere, muzica uneşte; am învăţat să nu mă tem de necunoscut, să risc, să-mi doresc mai mult, să nu regret nimic, să fac totul Frumos&Sensibil&Inteligent!
Aşadar: dorinţa de cunoaştere şi obsesia mea frumoasă m-au învăţat să fiu eu, Daria! Iar eu, prin muzica mea, îmi doresc să văd, la sfârşitul fiecărui concert, măcar un zâmbet de bucurie în sala!

Gala LSRS 2017 este un eveniment susţinut de Kaufland România – partenerul principal al Galei care s-a alăturat acţiunilor pe termen lung ale LSRS de recunoaştere a meritelor comunităţii de studenţi români de peste hotare.