Inscriere Concurs

Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate 

Ediția din 2019 a competiției vizează rezultatele obținute de studenții români în anul universitar 2017-2018. Înscrierile sunt gratuite şi se realizează exclusiv online până pe 15 noiembrie 2018.

Sunt binevenite candidaturi din toate domeniile de studiu — de la științele exacte la științele umaniste și arte.

Câştigătorii vor fi selectaţi de un juriu alcătuit din personalități ale societăţii româneşti din mediul academic și profesional, iar premiile vor fi decernate în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, care va avea loc pe 8 ianuarie 2019, la Bucureşti.

Categoriile de premii sunt:

 • Studentul Român al Anului din America de Nord
 • Studentul Român al Anului din Europa*
  • Nivel universitar (licență și masterat)
  • Nivel post-universitar (doctorat și post-doctorat)
 • Studentul Român al Anului de pe alte Continente (America de Sud, Asia, Africa, Australia)
 • Studentul Român ERASMUS al Anului
 • Studentul Anului în România
 • Premiul Special în Arte
 • Marele Premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate**

Dacă cunoașteți un student care se remarcă în domeniul său, vă invităm să îl recomandați pentru înscrierea în competiție la una dintre categoriile de mai sus, completând următorul formular: Formular Recomandare Candidați. 

Informații utile pentru concurenți:

Call for Applications Premiile LSRS 2019

Criterii de Jurizare Premiile LSRS 2019

Formular ERASMUS Premiile LSRS 2019

Regulament de participare Premiile LSRS 2019 

*Pentru Studentul Român al Anului din Europa se vor acorda câte două premii, corespunzând nivelurilor: universitar (licență, masterat) și post-universitar (doctorat, post-doctorat).

Pentru celelalte categorii de concurs se vor acorda distincții (premii și/sau mențiuni) atât pentru nivelul universitar (licență, masterat) cât și post-universitar (doctorat, post-doctorat).

**Toate candidaturile acceptate pentru categoriile de premii Studentul Român al Anului din America de Nord, Studentul Român al Anului din Europa, Studentul Anului de pe Alte Continente, Studentul Român ERASMUS al Anului și Premiul Special în Arte intră automat și în întrecerea pentru Marele Premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate!

 

Formular de înscriere – Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate

Nume și prenume

Adresa de email

Categoria vizată

Scurtă autodescriere (în limba română, cu diacritice, la persoana I, de maxim 150 de cuvinte care să conțină țara și universitatea la care studiezi/ai studiat și orașul de proveniență)

CV (în limba română, engleză sau franceză) salvat cu denumirea NumePrenumeCV (format PDF, DOC sau DOCX)*

O poză recentă a candidatului salvată cu denumirea NumePrenume (format JPG, JPEG sau PNG)

Opțional: link către un scurt videoclip de prezentare (poate fi uploadat ca 'nelistat' pe YouTube)

Formularul de candidatură „Formular ERASMUS Premiile LSRS 2019” completat

Introdu caracterele din imagine
captcha

*Criterii de evaluare CV:
I.Academic
1) Rezultate notabile și mențiuni speciale în domeniul de studiu
2) Activitate științifică (publicare de articole, cărți, lucrări în domeniul de specialitate, proiecte de cercetare, participare la sesiuni științifice etc.)

II.Activități extra-curriculare :
3) În plan social: Implicare socială (activități de dezvoltare comunitară, strângere de fonduri, proiecte umanitare, proiecte implicând comunitatea RO sau promovând imaginea RO, etc.
4) În plan personal: Participări la concursuri, școli de vară, stagii de perfecționare sau activități remunerate, expoziții personale sau de grup, dezvoltare hobby(-uri) etc.

Făcând click pe butonul "Trimite" îți exprimi acordul ca informațiile prezentate mai sus să fie prelucrate de către echipa LSRS în scopul concursului "Premiile LSRS pentru Excelența Academică în Străinătate".

Vă așteptăm să ne fiți alături la Gala Studenților Români din Străinătate, pe 8 ianuarie 2019, în București şi să-i cunoaştem şi să-i recunoaştem pe cei mai buni studenţi români din ţară şi din străinătate! RSVP aici: http://bit.ly/GalaLSRS19

Împreună, recunoaştem excelenţa!