Inscriere Concurs

Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate 

Ediția din 2019 a competiției vizează rezultatele obținute de studenții români în anul universitar 2017-2018. Înscrierile sunt gratuite şi se realizează exclusiv online până pe 1 decembrie 2018 (deadline-ul a fost extins de la 15 noiembrie).

Sunt binevenite candidaturi din toate domeniile de studiu — de la științele exacte la științele umaniste și arte.

Câştigătorii vor fi selectaţi de un juriu alcătuit din personalități ale societăţii româneşti din mediul academic și profesional, iar premiile vor fi decernate în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, care va avea loc pe 8 ianuarie 2019, la Bucureşti.

Categoriile de premii sunt:

 • Studentul Român al Anului din America de Nord
 • Studentul Român al Anului din Europa*
  • Nivel universitar (licență și masterat)
  • Nivel post-universitar (doctorat și post-doctorat)
 • Studentul Român al Anului de pe alte Continente (America de Sud, Asia, Africa, Australia)
 • Studentul Român ERASMUS al Anului
 • Studentul Anului în România
 • Premiul Special în Arte
 • Marele Premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate**

ANUNȚ: Perioada de înscriere s-a încheiat, acum candidaturile vor fi validate și jurizate. Vă mulțumim tuturor și vă așteptăm la eveniment: http://bit.ly/GalaLSRS19!

x

Dacă cunoști un student care se remarcă în domeniul său, te invităm să îl recomanzi pentru înscrierea în competiție la una dintre categoriile de mai sus:

Informații utile pentru concurenți:

*Pentru Studentul Român al Anului din Europa se vor acorda câte două premii, corespunzând nivelurilor: universitar (licență, masterat) și post-universitar (doctorat, post-doctorat).

Pentru celelalte categorii de concurs se vor acorda distincții (premii și/sau mențiuni) atât pentru nivelul universitar (licență, masterat) cât și post-universitar (doctorat, post-doctorat).

**Toate candidaturile acceptate pentru categoriile de premii Studentul Român al Anului din America de Nord, Studentul Român al Anului din Europa, Studentul Anului de pe Alte Continente, Studentul Român ERASMUS al Anului și Premiul Special în Arte intră automat și în întrecerea pentru Marele Premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate!

  

Vă așteptăm să ne fiți alături la Gala Studenților Români din Străinătate, pe 8 ianuarie 2019, în București şi să-i cunoaştem şi să-i recunoaştem pe cei mai buni studenţi români din ţară şi din străinătate!

Împreună, recunoaştem excelenţa!