Castigatori

Marele Premiu Studentul Român al Anului din Străinătate – Theodor Braşoveanu (Princeton University)

Theodor Braşoveanu este în prezent (n.a. 2012) doctorand fizică teoretică la Princeton University. A absolvit Colegiul Naţional „Tudor Vianu“, iar în 2002, a obţinut o bursă la Vanderbilt University din Nashville, SUA. Aici a urmat cursurile Facultăţii de Fizică şi Matematică pe care a finalizat-o patru ani mai târziu cu Summa Cum Laude. În acelaşi an începea să colaboreze cu echipa celebrului accelerator de particule din Geneva. După absolvirea facultăţii, a fost admis cu bursă la doctorat la nu mai puţin de 10 universităţi de prestigiu din lume, precum Yale, Cornell, Columbia şi Princeton. Theodor a ales-o pe cea din urmă, care i-a oferit posibilitatea să urmeze gratuit doctoratul şi o bursă anuală de aproximativ 40.000 de dolari.

 

Studentul Anului din America – Corina Tarniţă (Harvard University)

 

Studentul Anului din Europa – Andrei Ilie (Oxford Unversity)

Andrei Ilie a abosolvit Facultatea de Medicină Generală în 2008 la U.M.F. ,,Carol Davila“ București, unde a participat la proiecte de cercetare în cadrulLaboratoruluideNeuroștiinte sub îndrumarea Prof. Zăgrean și a Dr. Moldovan (Universitatea Copenhaga) finalizate prin publicarea a 6 articole în reviste internaționale și prin prezentarea a peste 50 de lucrări la diferite manifestări științifice. A obținut o bursă Wellcome Trust pentru 4 ani la Universitatea Oxford unde în 2009 a absolvit unMasterînNeuroștiințe cu Distinction. În prezent este student în anul 2 la doctorat sub îndrumarea Dr. Akerman,DepartamentuldeFarmacologie, Oxford. Studiază activitatea electrică a creierului în diferite afecțiuni neurologice ca epilepsia sau accidentul vascular cerebral. A participat la numeroase activități de promovare a cercetării în rândul tinerilor atât la București:ScientificOrganizationofMedicalStudents, Brain Awareness Week,SocietateaNaționalădeNeuroștiințe cât și la Oxford ca vicepreședinte alCortexClub. În 2006 a primit premiul ,,Cel mai tânăr cercetător român” iar în 2010 ,,Studentul anului în Europa – LSRS”. Consideră că perfecționarea profesională și activitatea de cercetare pot reprezenta motorul dezvoltării și modernizării sistemului medical.

Premiu Special (Mențiune) – America – S. Andrei Anghel (Harvard University)

S. Andrei Anghel este in prezent (n.a. 2012) student în ultimul an la Universitatea Harvard, unde se specializează în Biologie Celulară și Moleculară. Andrei este implicat activ în cercetare științifică independentă și lucrează la un proiect independent de cercetare de mai bine de trei ani, de când și-a inceput studiile la Harvard. În același timp, Andrei este un adept al educației multidimensionale americane. În afara de stiinta este interesat de teorii in educatie si cercetarea ce se petrece in educatie, si are un interes superficial in istorie si filosofie (in special etica si epistemologie). În prezent își împarte timpul intre cercetarea științifică și procesul de admitere la programe de doctorat in Statele Unite ale Americii.

 

Premiu Special (Mențiune) – Europa – Roxana Radu (Central European University)

Roxana Georgiana Radu, 25 ani, este doctorand în științe politice/relații internaționale la Institut de Hautes Etudes Internationales et du Développement, in Geneva (Elvetia). In 2010, a obținut premiul pentru cea mai bună dizertație de master în științe politice oferit de Central European University (Budapesta), și a lucrat ca cercetător și coordonator de proiecte la Center for Media and Communication Studies (CMCS), Central European University. Din martie 2011, ia parte la programul global “Next Generation Leaders” susținut de Internet Society. Între activitățile la care participă se numără o serie de proiecte în următoarele domenii: politici educaționale și consolidarea societății civile in Europa Centrala și de Est, participare electronică și beneficiile sociale ale noilor tehnologii.