Juriu

Juriu 2010

Ionel Haiduc este membru titular al Academiei Române şi membru corespondent  în cadrul Academiei Muntenegrene de ştiinţe. Deţine titlul Doctor Honoris Causa oferit de către Universitatea Politehnica din Bucureşti în anul 2007, precum şi de către Universitatea Politehnica din Timişoara în anul 2004.
A obtinut numeroase decoraţii şi medalii printre care Crucea Casei Regale a României (2008), precum şi Ordinul “Steaua României” în grad de Mare Cruce, acordat de Preşedintele României.
In perioada 2006-2010 a ocupat funcţia de Preşedinte al Academiei Române, iar în perioada  2004-2005 a fost Vicepreşedinte al Institutului Cultural Român din Bucureşti.

Dumitru PREDA este profesor universitar și ambasador. Șef de promoţie – Facultatea de Istorie, Bucureşti; Doctor în Istorie; Alumni Fulbright, Georgetown University. Cercetator ştiinţific la Centrul de Studii şi Cercetări de Istorie şi Teorie Militară , Bucureşti. Din 1997, diplomat în Ministerul Afacerilor Externe: Director al Direcţiei Arhivelor Diplomatice. Director al Direcţiei pentru Originarii din România. Delegat permanent adjunct al României pe lângă UNESCO-Paris. Diploma de merit a Ministerului Afacerilor Externe pentru „contribuţie de excepţie la activitatea diplomatică a României”. Profesor universitar de istorie şi ştiinţe politice. Membru al Biroului Comisiei de Istorie a Relaţiilor Internaţionale, membru al Comitetului de Bibliografie al Comisiei Internaţionale de Istorie Militară. Vicepreşedinte al Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni. Autor, co-autor şi editor/coordonator a peste 50 volume şi 160 studii şi articole publicate în România şi alte 10 ţări. Premiul “Mihail Kogălniceanu” pentru Istorie al Academiei Române (1994), Marele Premiu al “Revistei de Istorie Militară” (1992, 1994, 1996), Premiul “N. Iorga” (1998), Premiul “Dimitrie Onciul” (1999), Premiul special (2002) şi Premiul „Grigore Gafencu” (2009, 2010) ale Fundaţiei „Magazin Istoric”.

Florian Colceag este profesor și matematician, cu 20 de ani de experiență în gifted education și în antrenarea copiilor olimpici la matematică cu care a obținut mai mult de 80 de medalii de aur la competiții internaționale de matematică; reprezentant în Romania al World Council for Gifted and Talented Children. M.A. in Education, specialization in Gifted Education, July 2001, Utah State University, Education Department. Este membru al: British Columbia Organization for Gifted Education; Hub Austega, the Australian organization for Gifted Education; Centre for Complex Studies, non-governmental, non-profit institute in Bucharest, Romania, Member of Director’s Committee, 2001; World Council for Gifted and Talented Children, Membrer and delegate to represent Romania in1999 and 2005; European Community, Arion Commission (sharing of education information between European countries based in Geneva), Member and Delegate of Romania 1999; National Council for Curricula Development (Romania), Member 1998; National Council for Educational Reform (Romania), Member 1997.

Iulian Fota este actualmente consiler prezidenţial pe probleme de securitate. A absolvit numeroase cursuri şi studii în ţară şi în străinătate. A fost director al Colegiului National de Apărare, fiind, totodată, şi lector universitar la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir şi doctorand în disciplina relaţiilor internaţionale la SNSPA, Facultatea de Ştiinţe Politice. Afilieri internaţionale: 1994 – Membru în “YOUNG LEADERS REGISTRY” editat de The Atlantic Council Foundation din Washington, SUA; din 2004 – Membru al “TEAM EUROPE” – grup de experţi români nominalizaţi de Comisia Europeană de la Bruxelles pentru a asigura informarea opiniei publice din România cu privire la principalele politici ale UE; 2006-2009 – Participant la un proiect de cercetare al NATO, din cadrul Programului “ Science for Peace”; 2007-2008 – Membru al Balkan Task Force, grup de evaluare a situaţiei din Europa de Sud-Est, organizat de către Institutul de Studii de Securitate al UE, Paris.

Profesorul Ştefan Szedlacsek este din 1990 şeful Departamentului Enzimologie din cadrul Institutului de Biochimie al Academiei Române și membru Ad-astra, asociaţie a tinerilor cercetători români . În 2003 a fost distins cu medalie „Pentru Merite Științifice”, în grad de cavaler. Este membru al Societăţii Române de Biochimie şi Biologie Moleculară, iar interesele domniei sale gravitează în jurul înțelegerii corelației dintre structura și funcțiile enzimelor implicate in procesele de transmitere a semnalului. În mod concret, Profesorul Szedlacsek studiază împreună cu echipa sa protein tirozin fosfatazele – caracteristicile lor structurale și cinetice, specificitățile lor de substrat – toate acestea în legătură cu rolul fiziologic pe care îl joacă în procesele de semnalizare.