Castigatori

Marele Premiu Studentul Român al Anului din Străinătate – Cristina Ghenoiu (Cornell University)


Cristina Ghenoiu a ales drumul străinătăţii în 1998, motivată fiind de dorinţa de a învăţa cât mai multe despre lumea în care trăim. I s-a acordat prestigioasa bursă United World Colleges pentru a reprezenta România la Liceul Lester B. Pearson din Canada, alături de alţi 200 de tineri proveniţi din 83 de ţări. Aici a redescoperit pasiunea pentru știinţă și a ales să își continue studiile în biochimie la Mount Holyoke College, recunoscut pentru excelenţa în educarea femeilor în știinţe. A absolvit cu Magna cum laude, un înalt calificativ acordat în învăţământul universitar și High Honors pentru teza în chimie cuantică. Cristina este pe cale să își termine doctoratul în biologie celulară și cromozomială la Universitatea Cornell și își desfășoară activitatea de cercetare la unul dintre laboratoarele celebrei Rockefeller University. O bună parte a activităţii de cercetare a petrecut-o încercând să înţeleagă mecanismele care duc la declanșarea cancerului. Până în prezent a contribuit la publicarea a cinci articole stiinţifice, ultimul în revista de renume intenaţional Science.

Studentul Român al Anului din Europa – Licenţă – Alexandra Dobra (University of York)

Alexandra Dobra, 21 de ani, este studentă în MPhil în Relații Internaționale la Cambridge University. Este autorul a 25 de articole academice publicate/acceptate spre publicare în reviste științifice internaționale cu comitet de lectura și think tank-uri. În cadrul acestor publicații, a dezvoltat mai multe modele teoretice originale în domeniul de securitate, guvernanță și e-democrație (ex: the Inferential Model; Autopoietic dyade maintaining State fragility; Systemic Causality: the Fragile State as a communicational co-construction). Alexandra Dobra este primul student la nivel de licență care a ocupat/ocupă funcțiile de: (i) Editor pentru jurnalul Politikon, The IAPSS Academic Journal (indexat în IPSA); (ii) Redactor la jurnalul academic ResPublica Nova, ENS de Paris și (iii) Council Board Member pentru Gerson Lehrman Group. De asemenea, este Fondatorul și Președintele catedrei din York (și urmează Cambridge) pentru jurnalul academic The Transatlantic. În iulie 2011 și-a absolvit cu distincție diploma de Bachelor în Politică și Relații Internaționale la The University of York și i-a fost atribuit premiul The University of York Graeme Moody Prize of the Outstanding Dissertation.

Studentul Român al Anului din Europa  – Post-universitar – Cosmina Dorobanțu (Oxford University)

 

Cosmina Dorobanțu și-a obținut diploma de licență în Statele Unite, la Reed College și a absolvit, cu distincție, un program de masterat în Economie la Universitatea Oxford. În prezent, Cosmina urmează un doctorat în Economie la Oxford, specializându-se pe comerț extern și investiții străine. De asemenea, predă cursuri de econometrie în cadrul programului de masterat oferit de Departamentul de Economie al Univesității Oxford. În afara studiilor, Cosmina lucrează în cercetare pe probleme economice pentru Tim Harford, autor al cărții Economist sub Acoperire și colaborator permanent al ziarului Financial Times. Înainte de a-și începe studiile la Oxford, Cosmina a lucrat timp de cinci ani pentru compania Google, ca analist pentru piețele emergente din Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa. A avut astfel ocazia de a defini și implementa planul de afaceri al companiei americane în peste 100 de țări, printre care și România.

 Studentul Român al Anului din Europa  – Post-universitar – Radu Beleca (Brunel University)

Radu Beleca s-a născut în Rădauţi, Bucovina în 1983. Absolvent cu rezultate de excepție al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca în 2007 unde s-a specializat în Inginerie Medicală, a obținut Masteratul în Inginerie Electrică şi Mecanica Fluidelor la Universitatea Poitiers, Franța în 2008. În prezent îşi finalizează studiile doctorale în Inginerie Electronică şi Calculatoare la Universitatea Brunel, Londra, Marea Britanie. A obţinut numeroase premii, distincţii şi burse naţionale, internaţionale şi din mediul privat, a publicat peste 30 de articole în jurnale şi conferinţe ştiinţifice din lumea întreagă. Este membru în prestigioase societăţi ştiinţifice internaţionale şi în diverse comitete pentru inovaţie ştiinţifică şi cooperare internaţională. –http://www.adastra.ro/whoswho/view_profile.php?user_id=1255

Studentul Român al Anului din America – Licenţă – Patricia Florescu ( Harvard University)

Patricia Florescu este proaspăt absolventă a universităţii Harvard, unde a studiat matematici aplicate şi arhitectură computaţională. Pasionată fiind atât de tehnologie, cât şi de design şi dezvoltare durabilă, Patricia a fost implicată în numeroase proiecte de cercetare a dezvoltării infrastructurii urbane din marile oraşe din America de Sud, în concepţia unei turbine ce foloseşte energia cinetică a curenţilor submarini, cât şi în proiecte de  promovare a agriculturii urbane.

Pentru a combina dorinţa de a se implica în rezolvarea problemelor societăţii actuale cu pasiunea sa pentru matematică, Patricia s-a mutat în Washington D.C. pentru a-şi aduce contribuţia la dezvoltarea politicilor în domeniul energiei. Este foarte pasionată de noul său job care îi permite să folosească modelele de optimizare matematică şi analiză statistică a pieţelor de energie în scopul susţinerii şi realizării de noi reglementări îndreptate către promovarea energiilor alternative şi reducerea impactului combustibililor fosili.

Studentul Român al Anului din America – Post-universitar – Ruxandra Paul (Harvard University)

Ruxandra Paul este studentă la doctorat în cadrul Departamentului de Ştiinţe Politice (Government Department) la Harvard University, Statele Unite, şi membră a Harvard Academy. Cercetările sale în domeniul migraţiilor transnaţionale, al integrării europene şi al democratizării au fost finanţate prin burse de Centrul Weatherhead de Relaţii Internaţionale (Harvard University), Centrul de Studii Europene Minda de Gunzburg (Harvard) şi Guvernul Franţei (prestigioasa bursă Chateaubriand). A fost aleasă Vice-Preşedintă a Consiliului Studenţilor (Harvard Graduate Student Council). Ruxandra predă cursuri de politici comparate, politica Uniunii Europene, design instituţional comparat, capitalism şi democraţie în Europa Centrală şi de Est, şi este coordonatoare pentru lucrări de licenţă din departamentele de Ştiinţe Politice şi Sociale. A absolvit Williams College, S.U.A. (numărul 1 în clasamentul universităţilor de arte liberale din Statele Unite – liberal arts colleges), Summa cum Laude, cu dubla specializare în Ştiinţe Politice-Relaţii Internaţionale şi Franceză. A studiat un an la Oxford University, Marea Britanie, în timpul facultăţii, şi un an la Sciences Po – Paris, Franţa, în timpul doctoratului.

Studentul Român Erasmus al Anului – Valeria Popa (Université, Paris 1 Panthéon-Sorbonne)

Valeria Popa este absolventă a Facultății de Relaţii Economice Internaţionale, în cadrul ASE, Bucureşti şi fostă studentă Erasmus la Universitatea Paris I Pantheon-Sorbonne, Franţa. În prezent, lucrează în domeniul achizițiilor în cadrul companiei Goodyear Dunlop Tires Operations Romania. În ianuarie 2011, a câştigat premiul Studentul Român Erasmus al Anului 2010, acordat de LSRS. Acesta a fost și anul în care LSRS a acordat pentru prima oară premiul la categoria Studentul Român Erasmus al Anului.

Premiu Special (Menţiune) – Europa – Post-universitar – Victor Adrian Prisăcariu (Oxford University)

Premiu Special (Menţiune) – Europa – Post-universitar – Mihai Copăceanu

Mihai Copăceanu este psiholog. Licențiat în teologie și psihologie la Sibiu și-a continuat studiile la Bologna, Oxford și Londra. La Londra a aprofundat psihologia dependenței, absolvind un Master of Science in Clinical and Public Health Aspects of Addiction la Institutul de Psihiatrie și King’s College London. Pasionat de cercetare, a publicat 2 cărți Freud sau Religia. Totem. Iluzie. Critică, 2008 și Ortodoxie la Oxford, 2010, a scris articole în reviste de specialitate și a participat la peste 30 de conferințe naționale și internaționale. Crede în tineri și luptă pentru excelență, pentru educație și știință, pentru cultură și onoare. Realizează săptămânal o emisiune de cultură numită Regândim România la TV Sibiu. Este interesat de adicție, psihanaliză, psihologia religiei și autism.- http://psihologiebun.wordpress.com/about/

 Premiu Special (Mențiune) – America – Post-universitar – Cristiana Grigore (Vanderbilt University)

Cristiana Grigore studiază Politici Educaționale Internaționale și Management la Vanderbilt University si are o abordare multidisciplinara care include Business si Film Studies. Inainte sa primeasca o bursa Fullbright sa studieze in US, Cristiana a co-fondat LEAP (Link Education And Practice), organizație care promovează educația non-formală și creșterea angajabilității tinerilor.

Cristiana a scris o serie de articole despre acceptarea identității rome. Unul dintre ele a aparut în publicația americană The New York Times. De-asemenea a fost subiectul unor reportaje despre situația romilor în România și Statele Unite realizate de CNN si Voice Of America. În timpul liber face balet și îmbină dezvoltarea personală cu cea profesională. Este interesată de subiecte precum: angajabilitatea tinerilor, filantropie, antreprenoriat și despre modul în care noile tipuri de media și tehnologii pot influența educația și promova diferite cauze sociale.
Premiu Special (Mențiune) – America – Post-universitar – Mihai Cucuringu ( Princeton University)

Mihai Cucuringu este doctorand în matematică aplicată şi computaţională la Universitatea Princeton şi în prezent lucrează la dezvoltarea şi analiza matematică a unor algoritmi pentru grafuri, cu aplicaţii în biologie structurală, inginerie şi analiza datelor. In 2007, Mihai a absolvit, Summa Cum Laude, Hiram College, Ohio, cu specializări în matematică, informatică şi economie. În timpul facultăţii, a participat în programe de cercetare la Universitatea Cornell şi Universitatea din Carolina de Nord, precum şi într-un program de matematică de studiu în străinătate la Universitatea Tehnică din Budapesta. Mihai a absolvit Colegiul Naţional “Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila în anul 2003, specializarea matematică-informatică. După terminarea doctoratului, plănuieşte să urmeze studii postdoctorale în matematică aplicată sau o poziţie de cercetare în industrie. Mihai îşi petrece o bună parte a timpului liber călătorind şi jucând fotbal.