Cum a fost

În aceeași tradiție cu evenimentul anterior, ne-am propus ca la Gala LSRS 2011 să continuăm misiunea de promovare a rezultatelor academice deosebite ale studenţilor români aflați la studii din străinătate și să punctăm, totodată, un alt moment aniversar: doi ani de la înființarea Ligii.

 

Pe 6 ianuarie 2011, Palatul Parlamentului a găzduit Gala LSRS 2011 la care au participat peste 600 de studenţi şi absolvenţi români de la universităţi cu renume din străinătate și personalităţi marcante ale societăţii româneşti actuale: Preşedintele Academiei Române, Acad. Ionel Haiduc; Ministrul de Externe, domnul Teodor Baconschi; domnul Iulian Fota, Consilier Prezidențial; domnul Crin Antonescu, Președintele Partidului Național Liberal; domnul Constantin Toma, Președintele Omniasig; domnul Codruț Sereș, Președintele Intact Media Group; domnul Marian Staş, Preşedintele Fundaţiei Codecs; doamnele Gabriela Szabo și Sandra Pralong.

 

Cu aceeată ocazie au fost decernate Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate: studenţi români cu rezultate remarcabile în plan academic şi extra-curricular pentru anul academic 2009-2010 au primit distincții și recunoaștere. Câștigătorii au fost selectați de un juriu independent, format din personalități academice precum: Ionel Haiduc, Sergiu Celac, Andrei Țărnea, Adrian Curaj, Dumitru Borțun și Marian Staș. Pentru prima dată în România, LSRS a oferit premiul Studentul Erasmus al Anului 2010 și marele premiu pentru Studentul Român din Străinătate al Anului 2010.

 

Gala a fost urmată de Balul Studenţilor Români din Străinătate, cu prilejul căruia studenţi români de peste hotare s-au regăsit într-un cadru informal pentru a sărbători doi ani de activitate LSRS.