Finalisti

Finaliștii Concursului LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate

Liga Studenților Români din Străinătate recunoaște rezultatele deosebite ale tuturor finaliștilor din cadrul Competiției LSRS pentru excelență academică în străinătate. Redăm mai jos descrierile biografice ale acestora pe categorii de premii.

Câștigătorii celor opt premii, aleși dintre finaliștii de mai jos de un juriu distins, vor fi anunțați în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, care va avea loc la Palatul Parlamentului, în data de 8 ianuarie 2013.

Toți tinerii de mai jos sunt exemple de excelență academică și extracurriculară românească în străinătate și în țară.

Finaliștii, pe categorii:

EUROPA UNIVERSITAR

DIMITRIU, Dan
În 2012 am absolvit facultatea „Vienna University of Economics and Business” și am fost membru în „Top League” (primii 5% din studenții dintr-un an). Paralel cu studiul am dezvoltat, împreună cu experți din diverse domenii, o metodologie („Organic Problem Solving” – OPS) cu ajutorul căreia pot fi optimizate cele mai diverse procese economice într-o nouă manieră, metodologia oferind soluții inovative. Capacitatea mea de a face legături între diferite domenii, precum și cea de a analiza și implementa idei și recomandări, m-au ajutat să materializez și să verific ceea ce am descoperit prin OPS, realizând trei proiecte de consultanță în baza acestei metodologii. Acestea au fost finalizate cu succes, recomandările fiind și implementate în realitate. Momentan lucrez cu această metodologie la o firmă de consultanță în Austria și voi publica o lucrare despre aplicațiile acesteia în 2013. Ideea a fost premiată de Microsoft în anul 2010 la Viena. (Oraș de proveniență: Brașov)

GRIEBEL, Luciana
În anul academic 2011-2012 am avut deosebita onoare de a fi studentă la University of Cambridge, programul de masterat al Facultății de Drept (LL.M). Am avut șansa de a lucra sub îndrumarea domnului profesor John Bell, QC(hon), FBA, FRSA, în realizarea disertației de drept comparat Telling the Truth, the Whole Truth and Nothing but the Truth: Aspects of Misrepresentation and How they Affect Free Will. A comparative Analysis of English and Romanian Law. Colegiul meu, Peterhouse, mi-a acordat bursa Paul Herbet Steele Scholarship. M-am implicat în activitățile societății Peterhouse MCR și am organizat activități sociale pentru studenții LL.M. La invitația domnului David Ainsough, Deputy Director Careers Service, am consiliat studenții universității, cu privire la orientarea în carieră în domeniul dreptului. Am continuat activitățile de voluntariat, prin colectarea de donații pentru Crucea Roșie Germania, cât și consilierea elevilor de la Colegiul Național din Iași în privința aplicațiilor pentru universitățile din Anglia. (Oraș de proveniență: Iaşi)

MAGDĂU, Ioan-Bogdan
Am terminat facultatea de fizică în Germania și sunt acum student la doctorat în Edinburgh. Când privesc înapoi spre multele succese de care am avut parte, nu pot sa nu îmi amintesc și să le mulțumesc oamenilor din țară care m-au crescut și m-au îndrumat să devin ceea ce sunt astăzi. Și nu sunt singurul! Având imaginea de ansamblu a comunității de români atât din Edinburgh, cât și din Bremen, am realizat că toți îi mulțumim României într-un fel sau altul. Îi mulțumim, în primul rând, prin faptul că a te numi român în Academia din străinătate e un prilej de mândrie. În ceea ce privește locul meu în comunitate, am fost mereu deschis să ajut orice student român, de aici sau din țară  așa cum și eu am fost îndrumat de alți studenți români. Pe scurt, sunt mândru sa fiu român, oriunde aș fi în lume; fac tot posibilul pentru a păstra imaginea frumoasă de care se bucură țara noastră aici și pentru a întări spiritul de comunitate. (Oraș de proveniență: Baia Mare)

MUNTEANU, Cristian Mihai
Sunt originar din Focșani și momentan studiez matematică la Jacobs University. Fiind în același timp pasionat de filozofia existenţei umane, îmi place să cred despre mine că sunt un căutător al înțelesurilor din spatele teoremelor pe care le demonstrez. Acum matematica a devenit pentru mine mult mai mult decât un obiect de studiu, este un stil de viață. O fac de când mă știu și mă fascinează pe zi ce trece din ce în ce mai mult. Autorul meu favorit este Antoine de Saint Exupery. Îmi place atât de mult tocmai pentru că folosește idei abstracte pentru a explica lucruri umane inexplicabile. Am fost atât de inspirat de ideea aceasta încât am început propriul meu blog în care scriu astfel de eseuri (http://mihaihai.blogspot.com). Momentan, cel mai mult îmi place să predau, să vorbesc despre matematică. Din fericire, am nimerit în locul cel mai potrivit pentru a îmi „practica” pasiunile. (Oraș de proveniență: Focşani)

OLTEANU, Alexandra
Mi‐a plăcut întotdeauna diversitatea: am mers în stagii şi la concursuri în străinătate, am lucrat ca programator la Microsoft, întâi in Canada, apoi în Statele Unite. Lucrul într‐o firmă mare m‐a ajutat să definesc direcția ulterioară de studiu, motiv pentru care am început un masterat în informatică la École Polytechnique Fédérale de Lausanne, în Elveția. Cred cu tărie că tehnologia, aplicată în moduri inovative și într‐un cadru interdisciplinar, poate ajuta la rezolvarea celor mai grele probleme de astăzi. Recent am fost acceptată să îmi dezvolt lucrarea de masterat la Universitatea din Singapore, unde mă aflu acum. Aici îmi dau seama cu bucurie că, atât în industrie, cât și în mediul academic, românii sunt foarte bine văzuți pentru inteligența și pasiunea lor. În calitate de șefă de promoție și ambasador al bursei Google Anita Borg, păstrez cu mândrie dorința de a fi unul din exemple pozitive românești de pretutindeni. (Oraș de proveniență: Braşov)

Mai sus

EUROPA POST-UNIVERSITAR

ARMEAN, Irina
Sunt doctorandă la Universitatea din Cambridge în bioinformatică şi proteomică. Aici am avut norocul sa fiu acceptată într‐un colectiv excepțional, unde mi s‐a oferit ocazia sa îmi dezvolt propria idee de doctorat pe tema evaluării interacțiunilor între proteine. În acest mediu simt că doar cerul este limita. Pe lângă publicații și conferințe internaționale, seminariile ținute în calitate de asistent mă încarcă de fiecare dată cu un sentiment de bucurie și satisfacție. Pe plan extra‐curricular, activitățile întreprinse mi‐au fost recunoscute la nivel național în Anglia prin distincția Duke of Edinburgh Gold Award. Dorința de a fi un factor pozitiv în imaginea României m-a determinat sa conduc timp de un an comunitatea de români de la Cambridge, menținând o prezență culturală activă la evenimentele tematice locale. În acest timp am reușit să prezentăm cu succes cultura românească prin arta culinară, îmbrăcămintea tradițională și peisajele deosebite, fapt apreciat în mod deosebit de vizitatori. (Oraș de proveniență: Târgu Mureş)

BĂDESCU, Gruia
Cum poți vindeca un oraș după traumă? Această întrebare mi-a definit atât traiectoria academică interdisciplinară dar și implicarea socială. Am cercetat problematica reconstrucției și felul în care spațiul urban relaționează cu socialul și politicul de la orașele germane după război la Sarajevo și Beirut, unde am studiat relația dintre reconstrucția arhitecturală și reconcilierea postconflict cu un grant National Geographic Society. Lucrez acum la un doctorat pe tema reconstrucției în cadrul grupului de cercetare Conflict in Cities de la Universitatea Cambridge. Dar mă interesează nu numai trauma provocată de război, ci și problematica orașului românesc, afectat de sistematizările comuniste şi haosul urbanistic din ultimii ani. Am revenit în România în 2009, mânat de dorința de a participa la o schimbare reală. Am lucrat la Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al centrului Bucureștiului, am creat un ONG pe dezvoltare locală, și m-am alăturat mediului ONG la campanii împotriva distrugerilor și dezvoltării haotice și absurde din orașele și satele țării. Cred în rolul nostru, al noilor generații, în a regândi România și cred cu tărie în legătura dintre lumea academică și transformările sociale. (Oraș de proveniență: București)

BELME, Anca Claudia
Mi-am descoperit pasiunea pentru matematică și aplicațiile disciplinei încă de la o vârstă foarte fragedă. La terminarea facultății am decis sa plec in Franța la studii, intâi cu o bursă de masterat de la guvernul francez, apoi printr-o bursă guvernamentală de doctorat. In 2011 am obținut titlul de Doctor în Științe la INRIA (institut național de cercetare) cu mențiunea de excelență. Cercetările mele sunt orientate înspre aeronautică cu scopul utilizării în domeniul industrial. După terminarea doctoratului am efectuat un post-doctorat la Imperial College în Londra, unde am lucrat la un proiect internațional menit a răspunde provocările noilor tehnologii de reactoare nucleare. Parcursul și reușita mea universitară mi-au permis să obțin în urmă cu trei luni de zile postul de lector dr. universitar la Universitatea Pierre et Marie Curie din Paris. Consider ca am ajuns aici deoarece sunt eu, un român educat în România după tradițiile familiilor și școlilor românești. (Oraș de proveniență: Oradea)


BRÂNZEI, Simina

Sunt doctorand în informatică la Universitatea Aarhus, Danemarca. Lucrez în teoria jocurilor, o ramură a matematicii studiată recent în informatică. Teoria jocurilor analizează comportamentul rațional și are potențialul de a transforma radical organizarea societății  de la construirea sistemelor de transport până la roboți inteligenți capabili de munci complexe, precum condusul autovehiculelor și analiza piețelor financiare. Pentru doctorat lucrez la modele fundamentale din alocarea resurselor și studiez protocoale eficiente care pot fi implementate distribuit. În prezent, vizitez Universitatea Carnegie Mellon, SUA, unde colaborez cu grupul de inteligență artificială. Dețin diplomele de licență și de masterat de la Universitatea Waterloo, Canada și am făcut stagii în cercetare-dezvoltare la Google și IBM. La Aarhus am inițiat un program de mentorat pentru studentele din informatică și am afiliat grupul la societatea internaţională ACM. Studentelor începătoare, asociate cu cele senioare, li se oferă modele de succes și integrare pentru încurajarea acestora să rămână în domeniul informaticii. (Oraș de proveniență: Bacău)

SECRIER, Maria
Sunt doctorandă în bioinformatică la Laboratorul European de Biologie Moleculară, una dintre instituțiile de top în acest domeniu din Europa. Am plecat din micul meu orășel de provincie, Rădăuți, după terminarea liceului, din dorința de a studia o disciplină care, la acea vreme, nu exista încă în România, bioinformatica. Acest domeniu relativ nou este unul extrem de dinamic și m-a atras diversitatea aplicațiilor în domeniul biomedical. Deși nu fac experimente în laborator, ci lucrez doar pe computer, mă confrunt zi de zi cu probleme interesante de rezolvat, cum ar fi simularea unor procese biologice sau identificarea unor proteine cu rol important în anumite boli. Este un domeniu fascinant. Între algoritmi informatici, aplicații biologice și pasiunea mea pentru fotografie, vreau să îmi continui cariera în bioinformatică în mediul universitar și sper ca în viitor să am șansa să predau această disciplină noilor generații. (Oraș de proveniență: Rădăuţi)

Mai sus

AMERICA DE NORD UNIVERSITAR

CHIȘ, CRISTIAN
Sunt o persoană căreia îi place să fie provocată intelectual atât în domeniul academic cât și în cel profesional, să își asume riscuri și să dezvolte relații de calitate cu diferiți oameni. În timpul perioadei de studiu am activat ca membru în cadrul a diferite echipe de conducere și de realizare a numeroase proiecte, alături de alți studenți și profesori coordonatori; astfel, abilitățile mele privind cercetarea, comunicarea și funcționarea în cadrul unei echipe s-au dezvoltat în mod considerabil. Îmi place să călătoresc, să cunosc oameni interesanți și pasionați cu care să discut probleme și idei inovatoare din diverse domenii precum diplomația, conducerea, psihologia și antreprenoriatul. Mă consider un lider în proces  continuu de maturizare și dezvoltare, cu adevărat pasionat de oameni și dornic să aibă un impact pozitiv în viețile lor. Despre experiențele mele din cei patru ani de studiu în Statele Unite vorbește și un scurt material video realizat de către Facultatea Roanoke: http://vimeo.com/28301099. (Oraș de proveniență: Timişoara)

DRUGHI, Ana-Maria
În iulie 2010 am absolvit Facultatea de Arhitectură în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, obținând premiul pentru cel mai bun proiect de diplomă al anului. Ulterior, am fost admisă la North Carolina State University College of Design pentru un master în arhitectură, cu o bursă de tip assistantship. În 2012, am primit mențiunea pentru distincția Kamphoefner Honor Fellowship, acordată celor mai buni 3 studenți dintr-un an terminal. În prezent, sunt asistentă (teaching assistant) în cadrul North Carolina State University College of Design pentru un curs de introducere în design și îmi pregătesc proiectul final, un aeroport plutitor (viziune pentru 2150). Am participat cu proiectele mele la expoziții naționale și internaționale (România, Portugalia, Anglia, Franța și Statele Unite), unele fiind publicate în reviste sau antologii de specialitate. În timpul liber, fac  design grafic pentru o societate medicală din București și mă implic în diferite activități organizate de North Carolina State University. (Oraș de proveniență: Bucureşti)

GHEORGHE, Andrei Horia

Pasiunea pentru materiile care m-au cucerit încă din liceu continuă să îmi călăuzească pașii chiar și aici, la mii de kilometri depărtare de țară. Studiez fizica și informatica la Amherst College şi, deşi impresionat de sistemul educaţional pe care îl urmez, îmi este greu să nu apreciez si calitatea educaţiei primită în țară (atât pur academică, cât și ca un set de valori). Și nu cred că o fac sub influența dorului natural de casă sau al idealizării trecutului! Spun asta deoarece am reușit să mă pregătesc în grupe în care majoritatea colegilor sunt în ultimii ani de studiu, astfel că la sfârşitul anului II de facultate voi reuși să termin aproape toate cerințele pentru finalizarea celor două licențe (urmând ca după aceea să continui cu o serie de cursuri de doctorat; semestrul viitor  voi decide între General Relativity şi Symmetries in Physics). De altfel, aceste lucruri au fost apreciate şi la nivel oficial. La sfârșitul primului an de facultate am fost recompensat cu Premiul Basset, oferit pentru excelență în cursurile de fizica; de asemenea, am avut ocazia să lucrez în domeniul Fizicii Ultra-reci, ca participant al unui program de cercetare finanțat de Howard Hughes Medical Institute. Încercând să combin cele două materii principale de studiu, îmi doresc ca în viitorul apropiat să fiu membru într-o echipă de cercetare în domeniul calculatoarelor cuantice și, într-un viitor mai îndepărtat, să ajung să pun în valoare cunoștințele acumulate acasă, în țară. (Oraș de proveniență: Buzău)

MANIA, Horia Ștefan
Sunt student la universitatea Princeton, unde studiez matematica. Sistemul universitar din SUA permite studenților să aleagă ce cursuri vor să urmeze în fiecare semestru. Astfel, am fost capabil să mă înscriu direct în cursurile mai avansate de matematică și nu numai. Încă din primii doi ani de facultate am fost coleg cu studenți din anul patru, obținând note foarte bune. Acum, la început de an trei, am terminat cursurile de profil necesare pentru licență. Momentan urmez un curs de doctorat în analiză armonică/funcțională și învăț geometrie algebrică sub supravegherea unui profesor. În ultima vară am participat la program de cercetare la University of Minnesota. Experiența a fost un succes. Am demonstrat un caz particular al unei conjecturi prin introducerea anumitor obiecte combinatorice. Am menționat acest lucru și în CV, unde fac referire la articolul pe care l-am scris ca urmare a acestui program. Articolul meu a captat atenția câtorva profesori de la alte universități. Munca mea nu se rezumă doar la matematică. Mi-a făcut plăcere să învăț noțiuni importante din domenii ca informatica, economia, fizica, istoria sau psihologia. În timpul rămas la Princeton, îmi doresc să continui să studiez matematica la nivel de doctorat, putând astfel să lucrez cu succes în acest domeniu și după absolvirea studiilor. (Oraș de proveniență: Bucureşti)

PAL, Isabela
Sunt studentă în ultimul an la Smith College, nivel universitar, double-major: Economics și Mathematics with Statistics concentration. Admisă la Smith cu aproape full scholarship, am terminat primul an cu 3.92 GPA, cu numărul maxim de credite, acordându-mi-se distincțiile First Group Scholar și Dean’s List. Pe parcursul anului doi m-am implicat în Clubul de Investiții al colegiului, care manageriază un portofoliu de $100,000, pentru a câștiga experiență în analiza acțiunilor pe bursă. Devenind interesată într-o carieră pe Wall Street, am reușit să obțin un internship în Investment Banking, Media & Telecom group la Deutsche Bank. Petrecând anul 3 de studii la London School of Economics, m-am întors în vara 2012 la Deutsche Bank, de data aceasta în franciza băncii de top: Real Estate, Gaming, Lodging and Leisure group. Performanța mea de-a lungul celor două veri în industrie mi-a securizat o ofertă pentru full-time job. (Oraș de proveniență: Constanţa)

SANDU, Daniel Iulian
După ce am absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, am primit o bursa Fulbright în Statele Unite, unde am absolvit un Master of Arts in Political Science la University of Cincinnati, Ohio cu GPA 3.99/4.00. Pe lângă educația academică primită în mulți ani de școală, am acumulat și destui ani de educație profesională în campanii electorale, campanii de advocacy și articole jurnalistice scrise în România sau SUA. În 2012 am lucrat pentru Organize for America Ohio, campania de realegere a lui Barack Obama în statul Ohio din postul de Field Director. Pe lângă partea de „cum” se schimbă lucrurile, am învățat si continui să învăț și să înțeleg în fiecare zi „de ce eu?”, „de ce acum?” și „de ce schimbare?”. (Oraș de proveniență: Buzău)

Mai sus

AMERICA DE NORD POST-UNIVERSITAR

ALBERT, Adrian
Locurile copilăriei mele sunt orașul Iași și satul Bârnova, unde am trăit până la 19 ani. Anii școlii i-am petrecut la Liceul Dimitrie Cantemir din Iași, unde am învățat română, germană și fizică. În 2004, m-am mutat în Germania pentru studii universitare, unde am învățat în sfârșit și matematică și informatică la Jacobs University Bremen. Verile le-am petrecut în SUA, lucrând în cercetare la diverse instituții și întâlnind o mulțime de oameni noi. Printre cele mai frumoase amintiri din Germania se numără o excursie cu bicicletele prin Europa (Belgia, Germania, Olanda) cu studenți din toată Germania organizată de Fundația Konrad Adenauer, al cărei bursier am fost în ultimii doi ani petrecuți la Bremen; am retrăit astfel din spiritul olimpiadelor de fizică din liceu. În prezent, învăț statistică și economie la Stanford University din California și public lucrări de cercetare despre aplicații ale inteligenței artificiale și metodelor de învățare statistică în studiul consumului de energie. (Oraș de proveniență: Iaşi)

BOGDAN, Paul
Paul received his Ph.D. degree in Electrical and Computer Engineering from Carnegie Mellon University, Pittsburgh. He is a Post-Doctoral Fellow in the Electrical and Computer Engineering Department at Carnegie Mellon University. He was awarded the 2012 A.G. Jordan Award from the Electrical and Computer Engineering Department, Carnegie Mellon University for outstanding Ph.D. thesis and service, the 2012 Best Paper Award from the Networks-on-Chip Symposium (NOCS), the 2012 D.O. Pederson Best Paper Award from IEEE Transactions on Computer-Aided Design of Integrated Circuits and Systems, the 2012 Best Paper Award from the International Conference on Hardware/Software Codesign and System Synthesis (CODES+ISSS) and the 2009 Roberto Rocca Ph.D. Fellowship. His research interests include performance analysis and design methodologies for multicore systems, the theoretical foundations of cyber-physical systems, the modeling and analysis of bio-inspired computing, and the applications of statistical physics to biological systems and regenerative medicine. (Oraș de proveniență: Braşov)

CALCIU, Irina
Sunt studentă în Informatică la Brown University. Drumul care m-a adus aici nu a fost ușor, dar a fost pavat cu lecții importante despre perseverență și motivație. Am făcut multe stagii în industrie care m-au învățat pe ce aspecte tehnice să mă concentrez în timpul studiilor și care au mi-au oferit o direcție de cercetare foarte practică. Pe parcursul anilor am înțeles că partea tehnică este importantă, însă suportul și îndrumarea oamenilor care au parcurs același drum este esențială. Așa am decis să înființez Brown Computer Science without Borders, un grup de studenți care încearcă să ofere suport moral și lecții tehnice elevilor de liceu de la școlile publice din Providence.  Entuziasmul copiilor mă motivează imens să continui acest program, dar mă și inspiră în propria mea cercetare. Am înțeles că pentru a schimba lumea nu e nevoie de o descoperire imensă, ci de pași mici și siguri. (Oraș de proveniență: Bucureşti)

GORBATÂI, Andreea
Țelul meu profesional a fost să devin profesor universitar și să am oportunitatea să conduc proiecte de cercetare centrate pe explorarea  antreprenoriatului  din ateliere și comunități de voluntari, cu interes către normele de participare, colaborare, creativitate și inovație în acest domeniu.  În primăvara anului 2012 am absolvit doctoratul în Organizational Behavior acordat de Harvard University și Harvard Business School. În același an universitar am aplicat pentru poziții de profesor universitar la școli în Statele Unite, Canada, Franța, Marea Britanie și Spania, și am avut minunata oportunitate sa vizitez toate aceste școli în postura de candidat și să îmi prezint proiectele de cercetare în fața unor audiențe de profil universitar mondial. Dintre ofertele de slujbă primite am ales poziția la Haas School of Business, University of California at Berkeley. Aceasta este un fit perfect pentru interesele mele de cercetare și colaborare cu antreprenori, mai ales în domeniul tehnologic, datorită proximității cu Sillicon Valley. (Oraș de proveniență: Bucureşti)

PAȘCA, SERGIU
Mi-am dorit să fac cercetare ştiinţifică încă din liceu, când participam la olimpiadele de chimie. Pe parcursul studiilor mele medicale la Cluj, am simţit multă frustrare văzând cât de puţin putem face ca medici pentru pacienții cu autism, și am depus eforturi pentru identificarea de markeri biologici pentru aceste tulburări de neurodezvoltare. După absolvire, am obținut bursa IBRO cu distincția Outstanding (oferită prin competiție internațională unui singur candidat) pentru studii postdoctorale la Universitatea Stanford (iar ulterior bursa Morgridge). În studiile mele de la Stanford am demonstrat pentru prima dată obținerea neinvazivă, în laborator, de neuroni de la pacienți cu o formă de autism pornind de la celule din piele. Mai mult, am demonstrat anomalii specifice în aceste celule și am identificat o substanță capabilă să le inverseze. Aceste rezultate au fost publicate în prestigioasa revistă Nature Medicine și articolul a fost numit de National Institute of Mental Health printre cele mai importante 10 studii ale anului. Impactul acestor descoperiri este reflectat și de obținerea Premiului pentru Cercetare Inovativă Postdoctorală (din peste 1400 de cercetători postdoctorali din Facultatea de Medicină Stanford), premiul Sammy Kuo pentru Cel Mai Bun Articol în Neuroștiințe la Universitatea Stanford și prestigiosul premiu-grant internațional NARSAD. (Oraș de proveniență: Aiud)

Mai sus

ALTE CONTINENTE

ANDREI, Călin Ciprian
Sunt doctorand cu bursă guvernamentală chineză la China Academy of Art, la departamentul de caligrafie. Licența și masteratul le-am făcut la București, la Universitatea de Arte, secția grafică. Nu este prima oară când ajung în China cu bursă. În 2005 am câștigat o bursă de doi ani în China. Planul meu inițial era de a studia gravura chinezească în lemn, însă pe parcursul primului an (în care am făcut doar limbă chineză) am descoperit caligrafia. Am decis pe loc să-mi schimb domeniul de studiu, iar după terminarea celor doi ani de bursă și, până în 2011, am mai ajuns de două ori în China reprezentând România la concursul internațional de limbă chineză „Puntea limbii chineze”. A studia caligrafia este o provocare imensă, domeniul fiind prea puțin studiat de către occidentali. Cu excepția mea, domeniul nu a mai fost studiat nici de către români într-un mod riguros. (Oraș de proveniență: Giurgiu)

BULAI, Iulian
A învăța presupune conștientizarea principiului cauză-efect. Niciodată nu am avut certitudinea că cele mai promițătoare cauze vor avea cele mai bune efecte. În schimb am avut încrederea că unele dintre cele mai precare cauze pot avea efecte de neimaginat.
Nu cred că aș fi muncit cu aceeași ardoare dacă aș fi avut o copilarie opulentă si dacă aș fi crescut intr-o familie cu resurse puternice. Așadar ceea ce pentru mulți ar fi reprezentat un început nu tocmai promițător, a fost pentru mine cauza unei perioade strălucite de formare umană și academică. „…Săracia și nevoiele și neamul”, dar și dorința de cunoaștere au reprezentat pemisele entuziasmului meu. Prin urmare am ajuns în marile academii și centre academice din Oslo, Lisabona, Florența și Beijing. Privind mereu înainte sunt constrâns să înțeleg de unde vin și cine sunt. România a creat cele mai bune circumstanțe pentru ca eu să reușesc în cariera mea de formator de dezbatere publică. Confirm că avem valori – lipsa opulenței, ne trebuie mai multe norme – recunoașterea meritelor acesteia. (Oraș de proveniență: Tămăşeni)

CLINCI, Cristian

Sunt unul din mulții români care au plecat la studii în străinătate și care se întreabă cu îngrijorare dacă societatea românească este pregătită și dispusă să ne primească și să ne trateze cum se cuvine după atâția ani de eforturi, atâția ani de doruri și lipsuri, atâția ani de înstrăinare. Sunt unul dintre acei români care se întreabă dacă visele pe care și le-a construit în anii de pribegie nu se va întâmpla să-i fie împrumutate sau redefinite, cum uneori se întâmplă într-o societate care este posibil fie să nu fie pregătită fie nu este dispusă să recunoască aceste eforturi și să le pună în valoare în virtutea temerilor unor oameni care, din confort sau chiar din ignoranță, se tem să nu piardă o poziție, un ceva, ce poate nu le aparține din moment ce nu s-au străduit să se dezvolte personal pentru a-l reține. Sunt unul dintre aceia care și-au recunoscut limitele și și-au asumat responsabilitatea de a sacrifica timp și emoții pentru a se îmbunătăți, pentru a crea valoare din ceea ce au primit în mod privilegial de la o națiune atât de roditoare. Bineînțeles,  așteptările acestora care au investit, precum eu însumi aproape opt ani din viață în China și Coreea la cele mai renumite universități din Asia, nu este de conceput sa fie aceleași ca ale celorlalți care au ales să rămână alături de cei dragi, bucurându-se de minunata noastră patrie. Eu tocmai sunt unul dintre acei români, care știind cum sunt percepuți românii în general în lume, își dorește ca lumea să ne privească și altfel, să vadă că societatea românească se poate schimba și că este dispusă să se transforme într-o societate demnă de respect. Sunt dintre aceia care vor să participe la aceasta zidărie a integrării României în primul rând într-o Europă în așteptare de valori care nu au încetat să provină și din România, cât și într-o lume în transformare, o lume în curs de mondializare. (Oraș de proveniență: Sinaia)

DUȚU, Andreea
Am absolvit Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole la București. În același domeniu, am continuat cu studii aprofundate și studii doctorale, în cadrul cărora am avut șansa să merg la un stagiu de cercetare în Portugalia. Pentru că cele mai importante atribute care mă caracterizează și mă ajută în carieră sunt perseverența, înaltul simț al răspunderii și, mai ales, pasiunea pentru acest domeniu, după doctorat, am obținut un grant de cercetare în Turcia și apoi o bursă postdoctorală în Japonia, la Tokyo Institute of Technology, unde, în prezent, îmi conduc propriul program experimental pe structuri cu zidărie înrămată în lemn, sunt înconjurată de oameni deosebiți, care mă ajută zilnic să mă dezvolt atât profesional, cât și personal, și sunt liberă să gândesc, să greșesc și să evoluez. Îmi doresc să devin profesor în învățământul superior, să pot să insuflu și altora pasiunea pentru domeniul construcțiilor și pentru cercetare. (Oraș de proveniență: Buzău)

MANEA, Cosmin
M-am născut şi am crescut în Constanţa. Am plecat din ţară la vârsta de 18 ani, în 2008, cu destinaţia Emiratele Arabe Unite. Am studiat timp de 4 ani la Universitatea Americană în Dubai și am urmat, concomitent, Facultatea de Comunicare și Relaţii Publice din cadrul SNSPA (invăţământ la distanţă). Am absolvit Facultatea de Management (BBA) cu onoriul „cum laude”. Am reuşit să îmi împart timpul între cele două facultăţi, dar în acelaşi timp, să mă implic în nenumărate activităţi extraşcolare. Una dintre cele mai importante activităţi de acest gen este parteneriatul cu UNICEF. Am avut şansa să fiu unul dintre membrii fondatori al unui grup în cadrul universităţii, care lucrează cu UNICEF pentru a răspândi informaţii despre HIV/SIDA în toate universităţiile din Emiratele Arabe Unite. Momentan lucrez la Philips Electronics într-un program de internship de un an pe care l-am început încă din timpul facultăţii. (Oraș de proveniență: Constanţa)

Mai sus

ROMÂNIA

BÂCĂ, Luisa Georgiana
Păstrez încă din copilărie entuziasmul jocului, efervescența momentului, dorința de a dărui, curajul și curiozitatea. Astăzi sunt studentă în anul șase la Facultatea de Medicină, sunt colaborator în laboratorul de cardiologie moleculară al profesorului Zoltán Arany de la Harvard Medical School din Boston, am absolvit cursuri de parașutism, de nouă ani cresc prin voluntariat în cadrul a trei organizații non-guvernamentale de excepție și de patru am onoarea extraordinară și puterea de a-mi reprezenta colegii la nivel local, național și internațional în lupta pentru îmbunătățirea educației medicale. În medicină mi-am găsit treptat pasiunea adevărată și, cu sprijinul continuu al universității mele și al unei burse din 2011 a Guvernului României, am avut oportunitatea unei experiențe academice valoroase atât în România, inclusiv în echipa de prelevare-transplant hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, cât și la Universitatea din Florența și, pe parcursul a trei ani, în SUA la Universitățile Tufts și Harvard. Cred puternic în educație, bunăvoință, toleranță și în puterea tinerilor de a croi prezentul și viitorul. Cu sprijinul organizațiilor studențești din care fac parte, organizez evenimente științifice, am coordonat Congresul Național pentru Studenți și Tineri Medici 2011 și am inițiat și condus cel mai mare proiect național anual de educație medicală din România, Zilele Educației Medicale. În acest an sunt directorul internațional al departamentului de Educație Medicală al IFMSA. (Oraș de proveniență: Piteşti)

BODEA, Flaviu
În viață întâlnim oameni care ne marchează caracterul și influențează potențialului nostru, făcându-ne să-l explorăm. Învățăm că nu suntem cu nimic mai deosebiți față de alții, dar că prin ceea ce avem în noi putem fi mai mult decît…simpli oameni. Asemenea persoane mi-au umplut anturajul și m-au învățat să dau mai departe, investind în alții. După „o viață” de student la medicină, urmează o altă „viață” de medic rezident și lista poate continua, cu fiecare capitol, responsabilitatea crescând și așteptările de la cei din jur odată cu ea. Abia la sfârșit conștientizezi câți oameni vulnerabili au trecut prin mâna ta și conștiința îți spune dacă ai fost sau nu un doctor bun. De aceea, îmi doresc să fiu acel medic de care pacientul are nevoie, competent, perseverent, dispus să ajute, să motiveze, să încurajeze. Prin formarea academică, activitățile de voluntariat SMURD, și proiecte de cercetare, cred că am făcut primul pas într-acolo. (Oraș de proveniență: Oradea)

CĂLIN, Alexandru
Studiez medicina în București și am avut șansa extraordinară să-mi îmbogățesc experiența academică și în străinătate (Elveția, Italia). Mă preocupă în mod deosebit neuroștiințele. În 2008 am fost recrutat să lucrez la Centrul pentru Excelență în Neuroștiințe, în Grupul Român de Inițiativă în Neuroștiințe. În prezent, conduc echipa de studenți care se concentrează pe monitorizarea creierului în timpul comei. Având ocazia remarcabilă să mă dezvolt, am lucrat în Copenhaga la Panum Institute of Neuroscience and Pharmacology și în Boston la Massachusetts General Hospital și Harvard Medical School. Aceste experiențe deosebite mi-au modelat abilitățile, gândirea critică, spiritul de echipă și s-au concretizat cu premii și recunoaștere la nivel internațional. În 2009, am fost ales secretar științific al Scientific Organization of Medical Students iar, din 2012, președinte. Experiența de leadership mi-a permis să inițiez și să coordonez proiectul interdisciplinar Basic Research Skills, cea mai complexă școală națională de cercetare pentru studenți din România. (Oraș de proveniență: Bucureşti)

DOLFI, Alexandra
Dintotdeauna mi-am dorit să înțeleg cum funcționează Universul în care trăim. Pasiunea pentru fizica cuantică m-a făcut să realizez că sunt doar o ființă mică și neștiutoare pierdută într- una dintre cele 10 dimensiuni ale spațiului. Atunci am căutat un Univers mai palpabil în studiul  organismului uman, iar acum sunt studentă în anul 5 la Facultatea de Medicină Generală din București. La început am lucrat în laboratorul de neuroștiințe, unde am analizat mecanismele ischemiei și comei anestezice la șobolan, cu prezentarea rezultatelor  la congrese naționale și internaționale. În prezent, fac cercetare clinică și lucrez la un studiu ce dorește să determine eficacitatea tratamentului cu probiotice în bolile inflamatorii intestinale în urma analizei microbiotei mucosale. Amintindu-mi permanent cuvintele mamei mele „Dă tot ce ai mai bun în tine și vei reuși”, încerc să-mi construiesc o carieră de medic cercetător sperând că, prin munca mea, voi fi de folos. (Oraș de proveniență: Băile Govora)

MĂRGĂRINT, Vlad
„În căutarea timpului pierdut” scrisă de  Marcel Proust, „O minte sclipitoare”  regizat de  Ron Howard, „Despre frumusețea uitată a vieții“ de Andrei Pleșu, „La răscruce de vânturi” de Emily Brontë,  sau  faimosul roman al lui Thomas Hardy „Departe de lumea dezlănțuită ”… reprezintă o parte din titlurile ce îmi parcurg mintea atunci când îmi găsesc timp să port un dialog cu mine însumi. Sunt de fapt  un culegător de timp …cred cu tărie în faptul că poți să trăiești în același timp mai multe povești, mai multe vieți suprapuse. Cred că poți reuși și prin puterea științei, a abstractului dar și prin forța artei. Cred în aceste două minuni ale lumii pe care le-am descoperit  încă din anii copilăriei. Cred în echilibrul pe care ți-l oferă suprapunerea celor două lumi. Arta te poate ajuta să îți organizezi ideile științifice și invers. Ordinea este o componentă importantă a succesului. Ordonându-ți ideile, poți găsi direcția viselor tale: „La răscruce de vanturi”, „O minte sclipitoare” va găsi „Departe de lumea dezlănțuită” tocmai „În căutarea timpului pierdut” ”Frumusețea uitată a vieții”. (Oraș de proveniență: Bârlad)

NEDESCU, Liana
Mă numesc Liana Nedescu și, în ultimii 6 ani, mi-am început toate e-mailurile și scrisorile oficiale cu această frază, însoțită de completarea că eram studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Spun „eram”, pentru că acum nu mai sunt. Mi-am început doctoratul în cadrul Disciplinei de Fiziologie și Neuroștiințe, și  le predau lucrările practice de fiziologie câtorva grupe de studenți de anul II. Îmi place ce fac și, momentan, nu vreau să plec din țară. În facultate am avut parte de oportunități extraordinare, care m-au ajutat să evoluez și să privesc cu încredere și interes spre viitor. Cred cu tărie că avem ceva de învățat din orice experiență și că trebuie să ne menținem întotdeauna o viziune deschisă  asupra lucrurilor, pentru a putea avea curajul de a păși pe drumuri necunoscute încă. (Oraș de proveniență: Bucureşti)

Mai sus

ERASMUS

CRISTEA, Bogdan-Eugen
Bogdan este student în anul IV la Universitatea Națională de Muzică și a beneficiat de o bursă de mobilitate ERASMUS la Hochschule für Musik und Theater Hamburg în anul universitar 2011-2012. Este membru al Orchestrei camerale de tineret „Camerata Regala”- aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României. Se bucură de diverse colaborări cu Filarmonica „George Enescu” din București, cu Filarmonica din Pitești sau cu Lebanese National Philarmonic Orchestra. Deține un frumos palmares de distincții și recitaluri, dintre care pot fi amintite Diploma de Interpretare/Viola în cadrul Cursurilor Internaționale de Artă Contemporană al Academiei „Icon Arts” Sibiu  (25 iulie – 8 august 2010) sau recitalul de violă susținut în cadrul proiectului „Musica Mobile” din programul „ Oportunități la tine acasă” din stagiunea „Prietenii muzicii în Universitatea din București, alături de pianistul Tudor Scripcariu (15 decembrie 2010). (Oraș de proveniență: Ploiești)

ONEȚ, Paula
Sunt proaspătă masterandă în București, la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI), specializarea Spectacol, Multimedia, Societate (SMS). Ca absolventă a facultății de Teatru și Televiziune, secția Cinematografie, Fotografie, Media din Cluj-Napoca, sunt în permanentă căutare de noi direcții, oameni, locuri care să-mi stimuleze gândirea creativă. Sunt un om al întâlnirilor, al zborurilor, al frumosului și al artei. (Oraș de proveniență: Carei)

OROS, Dan
M-am născut în 1990, într-un oraș mic din Bihor. Încă din școala generală eram foarte pasionat de matematică, participând la numeroase concursuri și olimpiade. Am absolvit liceul ca Șef de promoție și am decis să merg la facultate în Cluj Napoca. Aici am urmat specializarea Informatică-Engleză, pe care am absolvit-o în 2011, iar după primul an m-am înscris la o a doua specializare, Administrație Europeană. În același timp, m-am implicat timp de 2 ani într-un ONG în cadrul căruia am participat la numeroase proiecte. Ultimul an de la cea de-a doua specializare l-am petrecut la University College London. Tot în Londra am urmat și un internship la o companie din domeniul financiar. În prezent, sunt membru în echipa de organizare al uneia dintre cele mai bune programe de antreprenoriat și leadership, dar și consultant pentru IBM, interesat de strategie, business și tehnologie. (Oraș de proveniență: Marghita)

PANAIOTU, Andrei
Mereu mi-a plăcut să îmi depășesc limitele și să descopăr. Acest caracter m-a ghidat prima dată pe munte și în alegerea facultății, iar odată cu stagiul Erasmus mi-am învins “frica” de bicicletă. În facultate m-am orientat rapid spre grupurile științifice, îmbinând utilul cu plăcutul, și astfel am fost implicat în proiecte de cercetare diverse, am putut prezenta rezultatele la conferințe internaționale și chiar să public un articol. Caracterul organizatoric mi l-am dezvoltat ca președinte al Bucharest Student Chapter, încercând să aduc un sprijin facultății, dar mai ales studenților. Pe lângă activități profesionale, sunt implicat și în proiecte umanitare, participând la reparația complexului de adăpost și reintegrare socială a copiilor abandonați Valea Plopului, Prahova, la organizat donații și la acompanierea instrumentală (chitară) a corului de colinde în cadrul concertului caritabil organizat de Compania „Dan Puric”. Pe partea civică, sunt un membru și în asociațiile care se ocupă cu promovarea transportului alternativ. (Oraș de proveniență: București)

PASCU, Oana
„Fiecare mare vis începe cu un visător. Amintește-ți mereu că ai în tine puterea, răbdarea și pasiunea pentru a atinge cele mai înalte culmi și a schimba lumea”. Mă numesc Oana, am 23 de ani și sunt o visătoare. Cred cu tărie în faptul că pasiunea este ceea ce ne duce departe. Pentru mine pasiune înseamnă AIESEC, turism și călătorii, limbi străine și culturi. Sunt o persoană creativă, iubesc noul și apreciez autenticitatea. Am ales să îmi trăiesc ultimii învăluiți de spontaneitate: am locuit în 4 țări, am călătorit în alte 19, am cunoscut oameni de pe 5 continente, am învățat 5 limbi străine și mi-am hrănit pasiunile. Pentru mine lumea este acum cât o nucă. Cred în puterea generației mele și îmi dedic fiecare zi dezvoltării ei. Cred că noi avem puterea, răbdarea și pasiunea pentru a atinge cele mai înalte culmi și a schimba lumea. (Oraș de proveniență: Brașov)

POPOVICI, Greta
Sunt studentă masterandă în anul II la Facultatea de Științe Economice, din Galați. În paralel, urmez și Facultatea de Arte, specializarea Canto, la care de asemenea sunt în an terminal. Odată cu trecerea timpului și cu acumularea de experiență, realizez cât este de important și sănătos să conștientizez o anumită problemă din mai multe puncte de vedere. Datorită acestei convingeri, experiența mea de viață caută să întrunească lucruri cât mai diverse cu putință. Sunt conștientă că activitățile cu care mă îndeletnicesc, care, aparent, nu au nicio legătură între ele, mă ajuta de fapt să mă cunosc, îmi fortifică caracterul și îmi cultivă sensibilitatea. „Tot ce se întâmplă, se întâmplă înspre bine”, acesta este motto-ul după care mă conduc și, până în momentul de față, lucrurile bune nu încetează să mi se întâmple. (Oraș de proveniență: Galați)

ROATĂ, Simina
Sunt absolventă a programului de mobilitate ERASMUS în Norvegia. Sunt o persoană întreprinzătoare, cu spirit de iniţiativă şi mereu auto-critică. Semestrul petrecut în Oslo nu numai că mi-a lărgit orizonturile, dar mi-a dat curaj să îndrăznesc să ţintesc mereu mai sus şi să am încredere că pot aduce o schimbare pozitivă în jurul meu, oriunde m-aş afla! (Oraș de proveniență: Băile Herculane)

ȘERBAN, Andreea

Mai sus, mai aproape, mai eu…Probabil aceasta ar fi cea mai scurtă și totuși cuprinzătoare dintre toate caracterizările pe care mi le-aș putea face. Nu văd limite pentru că simt prea stringent pericolul să mi le însușesc și să mă identific mai apoi cu ele. Știu că pot să schimb și nu văd ce m-ar putea împiedica să o fac. Am șansa de a construi în domeniul pe care îl iubesc, medicina, și bucuria de a munci motivată de o dorință puternică de a face diferența. Am absolvit un Master I în Genetică la Universitatea René Descartes, Sorbonne Paris Cité, unde am urmat și formări de nivel masteral în domeniul Imunologiei si în cel al Biostatisticii. Am fost stagiar în domeniul cancerologiei la Universitatea Semmelweiss, voluntar în Liga Națională Împotriva Cancerului din Paris și asistent cercetare în Laboratorul INSERM U781 în domeniul geneticii și epigeneticii maladiilor metabolice și neurosenzoriale. (Oraș de proveniență: Mioveni)

TARAN, Alexandr
Sunt student la facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori cu ambiția de a deveni un antreprenor de succes, un profesionist în domeniul finanțelor corporative și un lider autentic. Până acum, am reușit împreună cu un grup de tineri să fondăm Parlamentul European al Tinerilor din Republica Moldova, a cărui Prim Vice-președinte sunt acum. Pentru mine acest proiect a fost o motivație personală dar și dorința de a oferi tinerilor oportunități de experiențe multiculturale, dezvoltare personală, etc. Îmi place să învăț din observații, să-mi dezvolt gândirea critică și constructivă dar și economică, să mă dezvolt atât profesional cât și personal încercând totuși să mențin un echilibru. Vreau să reușesc în viață să fac cât mai multe lucruri utile societății, să fiu prietenos, să zâmbesc și să interacționez cu cât mai mulți oameni pentru că fericirea uneori e în lucrurile simple. (Oraș de proveniență: București)

TRIPON, Robert
Sunt student în anul VI la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș. M-am născut la Arad, unde, în copilărie, am practicat polo pe apă, câștigând de trei ori Campionatul Național de Polo. Studiile liceale le-am urmat la Colegiul Național Ghiba Birta din Arad în clasă de biologie-chimie engleză intensiv, cu participare la olimpiadele naționale de biologie. În această perioadă m-am alăturat Asociației de Protecția Naturii Grupului Milvus și am devenit membru activ la recensământul ornitologic din Parcul Natural Lunca Mureșului și zona vestică a țării. Studiile universitare le-am început la UMF Tg Mureș, iar, prin burse de cercetare, am avut prilejul să studiez pentru perioade mai scurte la diferite universități din străinătate, prezentându-mi rezultatele la conferințe științifice. (Oraș de proveniență: Arad)

Mai sus

ARTE

CINPOEȘU, Raymond
Mă consider o persoană modestă, destul de timidă și cu mult bun simț. Mă adaptez  ușor la situația și la persoana cu care interacționez. Îmi place să socializez, dar prietenii adevărați îi pot număra pe degete. Mă ghidez după motto-ul „Totul sau nimic” tocmai pentru că nu îmi place calea de mijloc. Când am un scop, fac tot ce îmi stă în putință ca să îl ating, indiferent de ce anume implică lucrul respectiv. Voința, ambiția și plăcerea de a studia muzica, de a cânta la acest minunat instrument (oboi), au fost tot ce am avut pentru a trece cu bine peste diferite obstacole. (Oraș de proveniență: Bacău)

CROSMAN, Vlad
Sunt dublu-licențiat în canto clasic şi regie de operă, la Academia de Muzică Gheroghe Dima din Cluj – Napoca. Pasiunea pentru muzica barocă şi pentru artă la un nivel înalt m-au îndemnat ca, în aprilie 2011, să încerc să trec audițiile pentru Centre de musique baroque de Versailles. Și am reușit. În România mi-am lăsat doar…dorurile. Așa că, de un an și câteva luni, de când ma aflu la Versailles, îmi cânt viața de barocker și sunt tare fericit că, alături de colegii mei din ansamblu, am o bogată activitate artistică. Sunt mândru că muzica de la Curtea Regelui Soare  are și un român în rândul ambasadorilor ei. Încântam lumea în stagiunea de la Capela Regală Versailles, sau în multe alte producții la Opera din Versailles, Paris, Metz, Massy, Avignon sau…Beijing. Învățăm și dăruim. Visez ca, într-o zi, Ateneul Român să vibreze de sunetul și energia Centrului de muzică barocă de la Versailles. Și de ce nu…cât mai multe săli și oameni! (Oraș de proveniență: Oradea)

GEORGESCU, Alexandra
Alexandra Georgescu, 25 de ani, nomadă cu certificat. După Belgia și Spania a urmat Franța. Am studiat teatru la UNATC, București, practicându-mi meseria la Teatrul de Comedie. Dintr-o dorință obsedantă m-am apucat de dans contemporan, pe vremea când CNDB-ul și TNB-ul co-existau. Florin Fieroiu, Andreea Novac, Eduard Gabia, Farid Fairuz, Irinel Anghel, Paul Dunca au fost primii care m-au inițiat în dans contemporan/performance. Îndreptându-mă spre un tip de performance avangardist, am plecat din țară. Belgia – am urmat cursurile școlilor de dans contemporan Danscentrum Jette și Charleroi Dânse. Inițiată în diferite tehnici de dans contemporan am colaborat cu diverși artiști internaționali, printre care Sidney Léoni, German Jaregui, Louise Chardon, neuitând niciodată prima mea dragoste – teatrul. În prezent, urmez un master de cercetare în dans. Sunt pasionată de tot ce nu se vede și se poate transmite prin mișcare, prin gest. Mă interesează relația dintre spațiu – energie – temporalitate. Pe durata a doi de zile, cercetez energia feminină-energia sexuală în dans, pornind de la rolul femeii în istorie și ajungând la o ipoteză aplicată practic, într-un performance. O să continui cu cercetarea practică printr-un doctorat, începând cu 2013. (Oraș de proveniență: Bucureşti)

LĂZĂRESCU, Laura
De mică am crescut cu două mari pasiuni: muzica și scrisul. Aceste forme artistice m-au însoțit de-a lungul vieții până în prezent: pian, voce, sunet de film, respectiv eseuri, scenarii sau teza de doctorat. Între timp, ele nu mai constituie o simplă pasiune; au devenit existență în sine, căci nu mai pot concepe viața fără ele. Fiecare om are un talent, o abilitate, pe care trebuie să și-o descopere și valorifice, dar, în același timp, să nu uite niciodată să dedice fructul creației sale celor din jur. Mă consider norocoasă că am descoperit două modalități artistice prin care pot exprima cele mai profunde gânduri sau sentimente și pot transmite emoții celor ce privesc filmele la care am lucrat sau citesc scrierile mele literare ori științifice. Mă las surprinsă de noi provocări ce-mi vor însoți calea și-mi doresc să nu uit niciodată că cel mai important lucru în artă este sinceritatea. (Oraș de proveniență: Braşov)

NICULESCU-MIZIL, Tudor
Am absolvit cu media 10 Universitatea Națională de Muzică din București, Facultatea de Interpretare instrumentală, specializarea chitară clasică. În anul 2010 am fost acceptat la Academia de Muzică din Maastricht, Olanda, clasa prestigiosului profesor Carlo Marchione, unde am parcurs un program de master pe care l-am finalizat în aceasta vara cu distincția „Cum laude”. Am participat la numeroase proiecte muzicale în scop caritabil, recitaluri, concerte și concursuri; am înființat două grupuri camerale în care am atras alți studenți români alături de care am cântat pe întreg teritoriul Olandei, în Belgia și Germania. Am realizat o cercetare științifică asupra interferențelor dintre diverse stiluri muzicale și a posibilităților de modernizare a tehnicii interpretative pentru chitara clasică. Cred cu convingere că muzica de calitate dezvoltă latura constructivă  a personalității umane. (Oraș de proveniență: Bucureşti)

NIȚULESCU, Maria
Arta pentru mine a fost mereu o pasiune, la vârsta de trei ani am fost înscrisă la Clubul de Pictură „Cromo”,  condus de către profesoara Elena Stoica. Metodele de dezvoltare a creativității, folosite de domnia sa m-au ajutat sa evoluez armonios pe plan artistic. Am avut nenumărate satisfacții! Cel mai important rezultat a fost în Japonia, la vârsta de opt ani, “Marele premiu ” din 64.000 de lucrări din toată lumea, oferit de Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei. Mi-am continuat studiile în domeniul artistic, am terminat Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București, sub îndrumarea marelui artist Iuri Isar. În 2011, am absolvit în București, Universitatea Națională de Arte Plastice. Tot în anul 2011, am studiat în cadrul programului Erasmus la Accademia di Belle Arti, Milano. Momentan, sunt în anul  II la master  în Comunicare Creativă pentru Patrimoniul Cultural, Aplicații Digitale, la Accademia di Belle Arti di Brera, Milano. (Oraș de proveniență: Bucureşti)

POP, Gabriel
Sunt artist și doctorand la Facultatea de Arte Plastice, Universitatea Sorbonne 1 Paris. Studiez aici din anul  2010, iar în anul 2013 îmi voi încheia studiile. Teza mea de studiu se intitulează „Arta derizoriului a imaginilor de factura ICON dintre Europa de Est și  Europa de Vest”, iar coordonatorul tezei de doctorat este artistul și profesorul universitar Olga KISSELEVA. Menționez că, alături de acest coordonator, am participat la mai multe evenimente în calitate de expozant, printre care amintesc expoziția „Double Life” de la Muzeul Național de Artă Contemporană, București din 2010 și expoziția „Crossing Flow, Château des Adhermar, Centrul de Artă Contemporană, Montelimar, Franța din 2012. De asemenea, am participat la cercuri de cercetare precum „Istorie Personală” în cadrul Universității Sorbona 1. Am expus în țară și în străinătate și am obținut premii naționale și internaționale. (Oraș de proveniență: Oradea)


POPESCU-DEUTSCH Ana Elisabeta

Studiază vioara de la vârsta de şase ani cu doamna profesoară Olivia Papa, fiind în prezent studentă în anul doi la Academia Regală de Muzică (Royal Academy of Music) la Londra. A participat la o serie de concursuri atât în ţară cat şi în străinătate, obţinând rezultate notabile la Concursul Internaţional de Muzică de la Cortemilia (Italia), Concursul Muzical de Interpretare “Timotei Popovici” (Sibiu), Concursul “Marele Premiu” de la Palatul Copiilor (Bucureşti), Concursul Internaţional “Lorenzo Perosi” Tortona (Italia) Concursul Naţional de Interpretare “W.A. Mozart” (Târgovişte). A fost invitată să cânte în recitaluri pe scene din Germania (Hamburg, Munchen), Italia (Roma, Santa Margherita), Bucureşti (Piaţa Festivalului “George Enescu”, “Sala Cerchez” de la Palatul Cotroceni, Palatul Şuţu, Universitatea de Muzică Bucureşti, Institutul Italian de Cultură, Centrul Ceh, Studioul “Mihail Jora” al Societăţii Române de Radio), Sinaia (Casa Memorială Enescu). A fost selecţionată în „EUYO – European Union Youth Orchestra” (şcoala de vară în 2010 şi membru deplin in 2011-2012) concertând în săli prestigioase precum Conzertgebouw, Konzerthaus si Carnegie Hall, acompaniind nume de marca ai vieții muzicale (Itzhak Perlman, Pinchas Zuckerman, Yefim Bronfman). A câştigat două premii de interpretare la concursuri municipale de pian complementar (Bucureşti 2008, 2009 ) şi are înregistrate mai multe cântece ca solist vocal împreună cu corul Bim Bam (apărute pe CD). (Oraș de proveniență: Satu Mare)

Mai sus