Castigatori 2016

Laureaţii Concursului
Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate 2016

Categorii:

MARELE PREMIU – STUDENTUL ROMÂN AL ANULUI DIN STRĂINĂTATE: Anca DRĂGAN

(Originară din Brăila)

“Robotica interactivă, care coexistă și cooperează cu oamenii zi de zi, este inevitabilă. Obiectivul cercetării mele este de a pune interacțiunea cu oamenii direct în centrul algoritmilor pentru robotică. Teza mea de doctorat a contribuit o teorie pentru planificarea mișcării unui robot asfel incand oamenii obișnuiți să poată să își dea seama ce plănuiește robotul să facă. A dus la 22 de publicații științifice în conferințe și jurnale internaționale de top, inclusiv 4 nominalizări pentru cel mai bun articol, și la premii de la Google și Intel. A fost folosită atât de noi cât și de alte laboratoare științifice în multe domenii, inclusiv în asistența persoanelor cu handicapuri. De asemenea, mi-a adus oferte pentru poziții de profesor universitar la universitățile de top, printre care Stanford, MIT, Berkeley, Harvard, Princeton, și Caltech. Am acceptat oferta de la Berkeley, unde am început vara asta. Predau robotica și inteligența artificială și am fondat laboratorul de cercetare “InterACT: Interactive Autonomy and Collaborative Technologies”.”

EUROPA UNIVERSITAR

STUDENTUL ROMÂN AL ANULUI ÎN EUROPA (nivel universitar): George POTRIVITU

POTRIVITU George

Absolvent de inginerie aerospatială, la București, este pe cale să termine programul de masterat Space Master în științe și tehnologii spațiale, care l-a purtat din Germania până dincolo de Cercul Polar de Nord, la Kiruna, în Suedia, iar acum la Universitatea Paul Sabatier din Toulouse, Franța unde se specializează în tehnici spațiale și intrumentație satelitară.

MENŢIUNE SPECIALĂ PENTRU EXCELENŢĂ (Europa, nivel universitar): Adela BERCU

constantinescu-bercuadela

MENŢIUNE SPECIALĂ PENTRU EXCELENŢĂ (Europa, nivel universitar): Georgiana EPURE

EPURE Georgiana

EUROPA POST – UNIVERSITAR

STUDENTUL ROMÂN AL ANULUI ÎN EUROPA (nivel post-universitar): Beatrice Mihaela RADU

RADU Beatrice

(Originară din București)

Sunt studenta in anul II de doctorat la Scoala Doctorala de Neurostiinte, Stiinte Psihologice si Psihiatrice, la Universitatea din Verona (Univr), Italia. Proiectul meu vizeaza mecanismele epileptogenezei si aduce o perspectiva noua in epilepsie tintind modificarile patologice la nivelul endoteliului cerebrovascular. Terapiile antiepileptice sunt exclusiv anticonvulsive reducand hiperexcitabilitatea neuronala, dar sunt ineficiente in tratamentul epilepsiei refractare (afecteaza ~20-30% pacienti). Doresc sa dezvolt antiepileptice eficiente care reduc neuroinflamatia cerebrovasculara iar rezultele le-am prezentat in plenul congreselor “XXVIIth International Symposium on Cerebral Blood Flow, Metabolism, and Function”, Vancouver, Canada si “8th International Symposium on Neuroprotection and Neurorepair”, Magdeburg, Germania. In plus, am fost interesata de noile tehnicile de imagistica cu nanoparticule fluorescente a vascularizatiei cerebrale si am demonstrat interactiunea nanoparticule-endoteliu, rezultatele fiind publicate in Nanomedicine (London). Sunt membru in echipa de management (Univr) a proiectului european FP7-EpimiRNA dedicat gasirii unui terapii inovatoare in epilepsie.

MENŢIUNE SPECIALĂ PENTRU EXCELENŢĂ (Europa, nivel post-universitar): Claudia Gabriela MITROFAN

MITROFAN Claudia

MENŢIUNE SPECIALĂ PENTRU EXCELENŢĂ (Europa, nivel universitar): Crina SAMARGHITEAN

SAMARGHITEAN Crina

AMERICA DE NORD

STUDENTUL ROMÂN AL ANULUI ÎN AMERICA DE NORD: Irina DRĂGAN

(Originară din Buzău)

Sunt Dr. Irina Dragan (promotia 2015 Tufts University, Boston – SUA). Ca student la UMF “Carol Davila”, am reprezentat Romania in cadrul mai multor evenimente stiintifice la nivel international. Ulterior, am fost aleasa Presedinte al Asociatiei Europene de Studenti la Medicina Dentara, fiind primul student din Romania ocupand aceasta functie onorifica. Dorinta de a oferi pacientilor mei tratamente la cel mai inalt nivel, mi-a indreptat pasii spre specializare. Am inceput la New York University (Reabilitare Orala si Estetica Dentara) si ulterior am fost acceptata la Tufts University sa urmez simultan doua programe: Rezidentiat si Masterat in Parodontologie.  In timpul studiilor – am tratat pacienti, am publicat articole, am contribuit la cel mai citit manual de parodontologie, am tinut prezentari in jurul lumii. Activitatile mele au fost recunoscute si premiate de catre International Team of Implantology si American Academy of Periodontology Foundation.

MENŢIUNE SPECIALĂ PENTRU EXCELENŢĂ (America de Nord): Elena POPA

POPA Elena

MENŢIUNE SPECIALĂ PENTRU EXCELENŢĂ (America de Nord): Ilinca TODORUŢ

TODORU+Ü Ilinca

ROMÂNIA

STUDENTUL ANULUI ÎN ROMÂNIA: Iuliana NENU

NENU Iuliana(Originară din Focșani)

Mă numesc Iuliana Nenu, iar visul nu a fost să fac Medicina. Deși credeam că o să fiu un cercetător în cotlonul lui, am coborât cu picioarele pe pământ și am decis să urmez Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca. Acum, iată-mă în anul 5. M-am îndrăgostit de biologia moleculară a cancerului din primul an și m-am îndreptat către această țintă. Am făcut parte dintr-un grant de cercetare în tumori experimentale și am realizat că Medicina înseamnă și cercetare. Deprinderile practice în laborator le-am însușit în diferite stagii și ulterior în propriul meu grant, unde lucrez cu celule tumorale și aplic diferite terapii medicamentoase. Rezultatele mi-au fost răsplătite cu una din cele zece burse științifice de excelență. În paralel, mergeam la Cercul Studențesc  de Oncologie, în ultimul an fiind coordinator. În anul 4 a început să îmi placă Gastroenterologia. M-am înscris în Societatea Europeană pentru Studiul Ficatului, unde am participat la congresul lor internațional și unde am avut o revelație: ca și gastroenterolog aș putea combina Clinica, Cercetarea și Oncologia. Vara viitoare voi pleca cu o bursă în Italia în domeniul cancerelor digestive.

MENŢIUNE SPECIALĂ PENTRU EXCELENŢĂ (România): Bogdan-Vasile CIORUŢĂ

CIORU+ÜA Bogdan

MENŢIUNE SPECIALĂ PENTRU EXCELENŢĂ (România): Silvia Cristiana STEGARU

STEGARU Silvia

ERASMUS

STUDENTUL ROMÂN ERASMUS AL ANULUI: Bianca Leontina GRIGORAŞ

GRIGORA+ÿ Bianca

(Originară din București)

21 ani, Life Lover! Născută in București, am dezvoltat o pasiune pentru orașele mari, aglomerate, centrele urbane care nu dorm niciodată. Ador să călătoresc, să explorez, să ma integrez in peisaje noi și să mă adaptez tradițiilor și obiceiurilor locale. In această direcție, mi-am petrecut anul II de facultate, Administrarea Afacerilor cu predare in limba Engleză, ASE, într-un schimb ERASMUS in Belgia, la universitatea KU Leuven, campus Brussels. De aici, din inima Europei, am vizitat 7 țari, peste 20 de orașe, am văzut cele mai îndepărtate colțuri ale lumii prin ochii studenților internaționali, am râs, am legat prietenii, am invățat, m-am bucurat de fiecare clipă și am crescut, atât personal cât și profesional. Sunt pasionată de antreprenoriat și educație și imi doresc să implementez o afacere prin care să aduc o schimbare pozitivă in România. De-a lungul anilor, am conceput, coordonat și implementat proiecte de impact în ONG-uri studențești, am participat la foarte multe conferințe, cursuri si traininguri, emisiuni TV și summit-uri care m-au conturat și mi-au oferit perspectiva pe care o am astăzi: “Think BIG!”.

MENŢIUNE SPECIALĂ PENTRU EXCELENŢĂ (ERASMUS): Nicoleta-Monica FOTEA

FOTEA Nicoleta

ARTE

PREMIUL SPECIAL ÎN ARTE: Adela LICULESCU

LICULESCU Adela

(Originară din Craiova)

Pasionată de pian de la vârsta de patru ani, absolventă a Liceului de Artă din Craiova, urmează, în paralel cu studiul de pian anul IV, un curs pregătitor în compoziție și dirijat la Universtiatea de Muzica din Viena și bursiera a Tokyo Foundation. A fost cel mai bine clasat pianist român la concursul „George Enescu” 2014.

Videoclip-ul de prezentare poate fi găsit aici.

MENŢIUNE SPECIALĂ PENTRU EXCELENŢĂ (Arte): Mariana PREDA

PREDA Mariana

MENŢIUNE SPECIALĂ PENTRU EXCELENŢĂ (Arte): Iulia-Andreea SMEU

SMEU Iulia

Kaufland

Gala LSRS 2016 este un eveniment susţinut de Kaufland România – partenerul principal al Galei care s-a alăturat acţiunilor pe termen lung ale LSRS de recunoaştere a meritelor comunităţii de studenţi români de peste hotare, dar mai ales eforturilor de atragere a tinerilor absolvenţi români de peste hotare înapoi în România.