Finalisti

Finaliștii Concursului LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate

Liga Studenților Români din Străinătate recunoaște rezultatele deosebite ale tuturor finaliștilor din cadrul Competiției LSRS pentru excelență academică în străinătate. Redăm mai jos descrierile autobiografice ale acestora, pe categorii de premii.

Câștigătorii celor opt premii, ce vor fi aleși dintre finaliștii de mai jos de către Juriul Galei 2014, vor fi anunțați în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, care va avea loc la Palatul Parlamentului, în data de 8 ianuarie 2014.

Toți tinerii prezentați mai jos sunt exemple remarcabile de excelență românească în străinătate și în țară.

Finaliștii, pe categorii:

EUROPA UNIVERSITAR

Lucian CraciunCRĂCIUN, Lucian Ștefan

Mi-am dorit dintotdeauna să excelez și să ajung la performanță, depășind orice limite, indiferent de activitatea sau de concursurile în care am fost implicat, demonstrând încă de la o vârstă fragedă o dorință foarte mare de cunoaștere, fiind premiat an de an la fazele naționale ale olimpiadelor de matematică și fizică. Un pas important în cariera mea a fost reprezentat de alegerea pentru continuarea studiilor a unui profil ce îmbină matematica și științele economico-statistice la Universitatea Warwick din Marea Britanie, un mediu multicultural și elitist în același timp, unde pot să îmi fructific la maximum potențialul, reușind să termin anul întâi pe prima poziție în întregul departament. Pe plan profesional, am avut șansa a două internshipuri în cadrul a două instituții economice fundamentale din România, Banca Națională și Ministerul Economiei, iar pe termen lung, visez să lucrez într-una dintre cele mai importante organizații de profil economico-financiar din lume, revenind la un moment dat în România și contribuind cum voi putea mai bine la dezvoltarea ei. (Oraș de proveniență: Botoșani)

Craciunescu MirunaCRĂCIUNESCU, Miruna

Sunt înscrisă în anul doi la un program de masterat Erasmus Mundus în literatură comparată franceză italiană și cultură europeană, obținând două burse finanțate de Comunitatea Europeană și de Fond Société et Culture Québec. Din 2012, lucrez la un memoriu de reprezentare a umanismului în romanele istorice ale lui Marguerite Yourcenar și Luther Blissett, vizând să-mi îmbogățesc cunoștințele lingvistice în vederea continuării studiilor la nivel doctoral la Universitatea McGill, Montréal. Sunt membră UNEQ-Uniunea Scriitorilor din Québec și ASLRQ-Asociația Scriitorilor de Limbă Româna din Québec și colaborez cu mai multe publicații literare, printre care Candela și Le Délit. Intenționez să-mi continui cariera literară începută la 16 ani cu publicarea la Montréal a romanului polițist L’Île du Diable, urmat apoi de două romane de fantezie eroică Le Choix de Selenæ, La Naissance de l’Élu. În prezent colaborez cu editura Le Chaseur abstrait (Franța) pentru publicarea în 2014 a romanului de ficțiune La Chambre noire. (Oraș de proveniență: -)

Danciu DianaDANCIU, Diana-Patricia

Dorind mereu să mă autodepășesc și bazându‐mă pe experiența dobândită la olimpiadele naționale de matematică, am ales să urmez cursurile de licență în matematică la Universitatea din Cambridge, intenționând să îmi clădesc un fundament puternic pentru a‐l aplica ulterior în domeniul bioștiințelor. Interesele mele de cercetare sunt modelarea matematică și computațională a sistemelor biologice. De aceea, în prezent urmez studiile masterale în Systems Biology la Cambridge. Aspirațiile de cercetare se datorează nu doar orientării mele naturale către aceste domenii, dar și dorinței de a ajuta oamenii, fiind conștientă că descoperirile pe aceste direcții vor avea un impact important atât în medicină, cât și în farmaceutică. Interesul în bioinformatică și genomică mi‐a fost întărit prin intermediul proiectului de cercetare la care am lucrat în vara 2013, ca parte din grupul de Genomică Statistică la Institutul European de Bioinformatică Cambridge (parte a EMBL), proiect finanțat de Biotechnology and Biological Sciences Research Council. (Oraș de proveniență: Craiova)

Iliev SergiuILIEV, Sergiu

Primii ani din viața noastră sunt petrecuți fără a înțelege cu adevărat conceptul de „imposibil”, fiind astfel binecuvântați cu lipsa restricțiilor pe care acesta la impune. Pe parcursul acestor ani, am dezvoltat o pasiune pentru zborul atmosferic și spațial. Când eram mic am văzut filmele „Star Wars” și am decis să lucrez pentru a aduce acele nave extraordinare la realitate și, astfel, să împing granița stabilită între domeniul posibilului și cel al fantasticului. În retrospectivă, alegerea domeniului de inginerie aerospațială ca profesie este una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat. Acum sunt la începutul anului doi la Imperial College London, în Marea Britanie. Obiectivele mele pe termen lung sunt să devin pilot, apoi astronaut în cadrul NASA sau ESA. Pe parcursul ultimului an, am avut realizări notabile în această direcție, obținând o medie summa cum laude, precum și premii atât în domeniul meu de activitate, cât și în domenii conexe. (Oraș de proveniență: Constanța)

Margineanu MichaelMĂRGINEANU, Michael-Bogdan

Îmi urmez pasiunea în domeniul biologiei celulare, care în acest an a produs trei laureați ai Premiului Nobel pentru Medicină și Fiziologie și care continuă să ne uimească aproape zi de zi cu câte o nouă descoperire menită să completeze puzzle-ul extraordinar de complex al celulei. Am 22 ani și am studiat biochimie și biologie celulară la Jacobs University Bremen; din această toamnă, am început studiile de Master în biologie celulară la King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) din Arabia Saudită, o universitate unică sub multe aspecte. În prezent, sunt singurul student român în acest campus de la Marea Roșie și mă bucur să îmi reprezint țara în această parte a lumii, alături de alte peste 60 de naționalități. Avându-l ca model pe domnul Dr. George Palade, îmi doresc să continui acest drum de explorare în interiorul fascinant al celulei, având convingerea că în viitorul apropiat vom fi capabili să descifrăm noi secrete ale acesteia, care ne pot ajuta nu numai în conceperea unor noi strategii terapeutice, dar și în dezvoltarea unor noi tehnologii în alte domenii de interes. (Oraș de proveniență: Timișoara)

STOICA, Bogdan AlexandruStoica Bogdan

Încă din liceu am fost pasionat de calculatoare, dar mai ales de partea lor nevăzută, algoritmii. Drumul m-a purtat spre Facultatea de Matematică și Informatică din București, facultate ce păstrează și astăzi rigorile școlii matematicii românești. Întrepătrunderea dintre cele două domenii m-a dirijat spre criptografie. Găsesc captivant cum o structură algebrică simplă, dar iscusit aleasă îți poate proteja contul bancar. După absolvire, am obținut o bursă de masterat în Elveția, la Școala Politehnică Federală din Lausanne. Aici lucrez alături de cercetători deosebiți, iar prin proiectele de cercetare și, prin stagiile în industrie, am învățat că în criptografie, ca și în viață, încrederea este definitorie. Îmi doresc să am șansa de a urca la catedră și de a-mi împărtăși experiențele generațiilor ce vor urma. Pe lângă studiu, am avut prilejul să vorbesc despre România, ca activist în diverse organizații studențești. Astfel, ajut la cultivarea imaginii noastre prin gastronomia tradițională, cinematografia autohtonă, sport și bineînțeles, purtând cu mândrie la blouse roumaine. (Oraș de proveniență: București)

Mai sus

EUROPA POST-UNIVERSITAR

Cimpoi MirceaCIMPOI, Mircea

Sunt doctorand în inginerie (Computer Vision) la Universitatea din Oxford, în cadrul Visual Geometry Group, cu bursă din partea departamentului. Aici lucrez la clasificarea și descrierea texturilor în limbaj natural. Alegerea mi-a fost determinată de experiența acumulată ca programator la Centrul Microsoft din Serbia, în echipa Bing Augmented Reality, unde am lucrat la recunoașterea textului tipărit pe dispozitive mobile. Contribuția la acest proiect mi-a fost recompensată cu Microsoft Gold Star Award și două premii Microsoft Patent Award. Dincolo de pasiune, consider tehnologia un factor cheie în rezolvarea problemelor actuale. Inspirat de acest gând, am participat la Imagine Cup (Software Design), reprezentând România la finala mondială din 2008, împreună cu echipa. Extra-curricular, am alergat într-un semi-maraton pentru Fundația Rațiu. Rezultatele obținute, dincolo de promovarea imaginii României, mă obligă să nu fiu numai un exemplu, ci să mă implic activ în formarea și sprijinirea altor exemple. (Oraș de proveniență: Târgu Mureș)

Druta OanaDRUȚĂ, Oana

Când am primit bursa de studii în Japonia, în 2004, emoția reușitei a învins teama de necunoscut. Ceea ce a urmat a fost o aventură care m-a schimbat ca om și m-a pus pe făgașul academic pe care continui. Am învățat ce înseamnă toleranța într-un mediu cu adevărat multicultural, iar, ca tânăr antropolog, am prins gustul studiului fenomenelor sociale comparate. Am urmat un Master în Urbanism la Universitatea Michigan, studiind dezvoltarea comunitară și a locuirii. Am revenit în București în 2011, mânată de schimbarea vine de jos în sus. M-am alăturat mediului neguvernamental și am lucrat cu un grup de tineri urbaniști în mai multe proiecte de regenerare urbană. Ca doctorandă, am reușit să combin preocupările intelectuale cu cele sociale într-un proiect care analizează comparativ legăturile dintre politicile de locuire și calitatea vieții. Schimbarea socială este rezultatul eforturilor cât de mici ale fiecăruia dintre noi; prin activitățile mele, sper să pot fi un om care contribuie la felul în care România își gândește viitorul. (Oraș de proveniență: București)

Gherbovet OlgaGHERBOVEȚ, Olga

Cu câțiva ani în urmă, întrebându-mă care e meseria pe care mi-aș dori să o îmbrățișez, ezitam între studiile de medicină și cele de chimie. La acea etapă din viața mea, un eveniment tragic m-a făcut sa înțeleg că medicii sunt deseori neputincioși în fața unor boli, cum ar fi cancerul, din cauza lipsei medicamentelor potrivite. Astfel, am ales sa fac chimie, cu speranța că cunoștințele acumulate mi-ar permite să contribui cu o « cărămidă » la « fortăreața anti-cancer ». Iată de ce am profitat de posibilitatea de a-mi continua studiile în una din Școlile franceze de ingineri, cu renume în domeniul chimiei organice și farmaceutice. Interesul meu pentru domeniul cancerului a determinat și alegerea subiectului de doctorat și, în pofida obstacolelor, cred că motivația, dorința de a mă depăși, dar și sprijinul celor dragi m-au ajutat mult și mă vor ajuta în continuare. (Oraș de proveniență: Chișinău)


Grigore AlexandraGRIGORE, Alexandra

Deoarece întotdeauna mi-a plăcut sa învăț cât mai multe lucruri din domenii variate, am urmat în același timp cursurile Universității Politehnice și Academiei de Studii Economice din București. În timpul facultății, am lucrat la multe proiecte de cercetare, ale căror rezultate mi‑au facilitat obținerea unei burse pentru masterat în Germania. Am terminat masteratul cu notă maximă, câștigând premiul DAAD pentru cel mai bun student internațional din universitate. Anul trecut am obținut prestigioasa bursă pentru doctorat a fundației Bill and Melinda Gates pentru Universitatea din Cambridge (50 admiși din 4500 candidați). Proiectul meu de doctorat se axează pe construirea unui aparat RMN (rezonanță magnetică nucleară) portabil pentru detectarea bacteriilor patogene în mediile cu resurse limitate. În același timp, împreună cu o echipă am înființat o companie cu specific social (www.simprints.com), având ca scop dezvoltarea unui dispozitiv de scanare a amprentelor pentru monitorizarea pacienților în țările în curs de dezvoltare. (Oraș de proveniență: Constanța)

Jimborean AlexandraJIMBOREAN, Alexandra

„Totul este număr,” spunea Pitagora, iar acest mister fascinant m-a provocat, căutând deslușirea lui în facultatea de matematică și informatică din Cluj, pe care am absolvit-o cu 10, ca șefă de promoție. Am început să număr reușitele în diplome, medalii, publicații purtând cu mine legendele Transilvaniei în Austria, Linz, unde am urmat un program de master internațional și am trăit bucuria iernilor pe schi în inima Alpilor. Mai apoi în Strasbourg, Franța, am urmat studiile doctorale beneficiind de o bursă oferită de guvernul francez, greu accesibilă persoanelor străine. Rezultatele și performanțele mi-au fost recunoscute în diverse conferințe internaționale de top, precum și de Google, prin bursa de excelență Google Anita Borg. Oare ca tânăr cercetător român se poate merge mai departe? O nouă provocare? Sunt post-doctorand la Universitatea din Uppsala, Suedia, lupt în competiții de proiecte cu specialiști în informatică din toată lumea, predau studenților și le spun că acest frumos pământ viking seamănă mult cu țara mea, România. (Oraș de proveniență: Bistrița)

Popescu GeorgePOPESCU, George

Salut! Sunt George! Încă din 2009, mi-am luat inima-n dinți și am plecat la studii în străinătate. De atunci și până în prezent, am studiat și lucrat în trei țări europene: Franța, Danemarca și Elveția la universități și companii de top: Ecole Polytechnique la Paris în Franța, Siemens Wind Power în Danemarca și Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) in Elveția. În perioada 2012-2013, ca și doctorand în anul trei la EPFL, mi-am concentrat atenția pe cercetare. Am publicat numeroase rezultate la conferințe și în jurnale internaționale. În plus, mi-a făcut mare plăcere, încă de la începutul doctoratului, să-i învăț și pe ceilalți studenți mai tineri ceea ce și mie mi-a plăcut. Așa se face că am predat 2 cursuri (din totalul de 7 predate pana acum) și am coordonat o teza de Master încurajându-mi studenții sa obțină rezultate bune. Tot în aceeași perioadă am îndeplinit și două roluri de leadership ca și președinte al organizației românilor de la EPFL și președinte al comisiei doctorale a tuturor studenților doctoranzi din campus. Pe lângă numeroasele evenimente sociale organizate pentru integrarea românilor și a noilor doctoranzi la EPFL, am discutat și luat măsuri de îmbunătățire a situației atât a românilor, cât și a doctoranzilor împreună cu conducerea universității. Aș vrea sa mai știți că oricând am puțin timp liber la dispoziție dau fuga sa joc tenis, iar bicicleta nu lipsește din programul meu zilnic. Pe curând! (Oraș de proveniență: Roșiorii de Vede)

Mai sus

AMERICA DE NORD UNIVERSITAR

Constantin MariusCONSTANTIN, Marius

Ca student la Princeton University, consider ca anul al treilea este poate cel mai important. Este anul în care a trebuit să decid ce subdomeniu al fizicii vreau să studiez, fiind conștient că probabil această alegere îmi va influența semnificativ viitorul. Pentru a face o alegere informată, am lucrat în proiecte de cercetare în cosmologie, optică cuantică și fizica plasmei, fiind ghidat de profesori renumiți din fiecare domeniu. Dintre toate, proiectul în fizica plasmei în contextul fuziunii a avut cel mai mult succes și am prezentat rezultatele la 3rd International Symposium on Lithium Applications for Fusion Devices în Italia, urmând să finalizez un articol într-un jurnal științific. Cu toate acestea, voi continua să iau cursuri avansate și să realizez o lucrare de licență experimentală în optică cuantică pentru că vreau să îmi dedic cariera acestui domeniu. Este o alegere motivată parțial de descoperiri recente în optica cuantică și parțial de convingerea personală că este un domeniu care se poate dezvolta și în România. Din fericire, în fiecare an mi se demonstrează că nu sunt singurul student român în străinătate care să considere posibilitatea întoarcerii în România și care să ia decizii pe baza acestei speranțe. În afara fizicii, mă preocupă filozofia artei și puterea arhitecturii de a acționa ca artă și de a exprima concret aspirații colective care, altfel, ar trăi doar într-o lume virtuală. (Oraș de proveniență: București)

Lebada Ana MariaLEBĂDĂ, Ana-Maria

Sunt primul român educat în antropologie socioculturală în Ivy League și primul român care conduce Adunarea de Tineret de la ONU (care a dat lumii primul Trimis pe Tineret al Secretarului General ONU din istorie – Ahmad Alhendawi). Ca tânăr antropolog, specializat în identitate națională și dezvoltare durabilă, am onoarea de a stabili agenda de discuții pentru sute de tineri care se adună la sediul ONU și de a le insufla curaj, pasiune și responsabilitate pentru a demara sau continua proiectele la care lucrează și care au un impact direct asupra mediului și comunităților naționale și internaționale. În 2012-2013, ca specialist în  marketing și comunicare, am avut privilegiul de a-mi folosi cunoștințele dobândite în Școala Românească pentru a conduce spre succes cea mai importantă conferință din domeniul mediului de la Universitatea Columbia, singura organizație studențească din domeniul dezvoltării durabile, cu membri din toate facultățile Universității Columbia și două conferințe la nivel înalt, organizate de directorul Columbia Business School. Reprezint cu mândrie România în toată activitatea mea. (Oraș de proveniență: Botoșani)

Iliesiu LucaILIEȘIU, Luca-Victor

Studiez fizica la Princeton University, concentrându-mă pe cosmologie. În ultimele veri, am lucrat în cercetare teoretică, analizând modele pentru condițiile primordiale din universul nostru. Concret, am analizat modul în care atât particulele „normale,” care constituie materia observabilă din jurul nostru, cât și particulele materiei „întunecate” au fost create la începutul Universului.
În timp ce experimentul de la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN) poate observa doar particule la energii limitate, prin cosmologie putem descrie comportamentul particulelor la energii foarte mari. Folosind observații ale radiației cosmice, am reușit să corelăm modelul nostru cu un model din fizica particulelor, prin care putem să prezicem masa unei particule similare cu bozonul Higgs, recent descoperit la CERN. În timpul cercetării mele, am fost susținut de românii extraordinari din străinătate, care m-au inspirat prin munca lor formidabilă de cercetare. Așadar, mi-am stabilit un obiectiv – mi-aș dori să pot să reunesc această comunitate într-un institut de studii avansate în România. (Oraș de proveniență: București)

Tudor EugenTUDOR, Eugen

Sunt student masterand în anul doi în cadrul Jackson School of Geosciences la University of Texas at Austin, în Statele Unite ale Americii, unde lucrez ca asistent de cercetare pe un proiect finanțat de Statoil SA, în Nordul Patagoniei, Argentina, pe caracterizarea unui bazin de sedimentare pentru a înțelege mai bine rezervoarele de hidrocarburi din subteran, supervizat de unul dintre cei mai buni geologi din domeniu, Ron Steel. În prezent, am fost recrutat și angajat de către ExxonMobil, cea mai mare companie de petrol din lume, pentru un internship în vara lui 2014, ]n Houston, cu posibilitatea de angajare permanentă în cadrul biroului din București. În același timp, fac parte din Centrul Universitar București, un nou centru local pentru cercetașii cu vârsta cuprinsă între 18-24 ani din București, dedicat aplicării metodei Scout de educație nonformală pentru tineri adulți în vederea dezvoltării personale a acestora. (Oraș de proveniență: Drăgășani)

Zelko IoanaZELKO, Ioana Alexandra

Pasiunea mea pentru fizică a început în atelierul de construcţii al tatălui meu. La şcoală, curiozitatea şi spiritul de competiţie m-au împins să particip la olimpiade. În următorii ani, pasiunea mea a crescut, împreună cu capacitatea de muncă şi cunoștințele acumulate, şi, prin acestea, am ajuns să reprezint cu succes România la olimpiada internaţională de fizică, la olimpiada internaţională de astronomie şi astrofizică, precum şi la alte concursuri internaţionale. Acestea mi-au dat şansa să călătoresc şi să ajung să cunosc şi să apreciez foarte mult comunitatea ştiinţifică internaţională, ceea ce m-a determinat să îmi urmez studiile în fizică la Massachusetts Institute of Technology (MIT). La MIT mi-am descoperit pasiunea şi mi-am canalizat toate resursele spre cercetare şi predare. Lucrând ca asistent de laborator şi ca tutore, am înţeles cât de importantă este transmiterea corespunzătoare a informaţiei prin educaţie celor din jur. În prima vacanţă de vară, am lucrat la simulatorul de zbor de la Tecnológico de Monterrey din Queretaro, Mexic, unde am învăţat multe lucruri despre electronică şi am avut prima experienţă majoră cu lucrul experimental, ceea ce pentru mine a fost un vis împlinit. La MIT, m-am alăturat proiectului Omniscope, un telescop prototip, care funcţionează prin interferometrie între o matrice de antene şi al cărui scop final este crearea unei hărţi în 3D a  universului şi descoperirea de noi informaţii despre materia şi energia întunecată. Am avut onoarea să fiu responsabilă de crearea sistemului digital care procesează şi salvează datele în timp real de la 64 de antene dublu polarizate. După un an şi jumătate de lucru, am terminat acest sistem şi, împreună cu întreg laboratorul, am plecat într-o expediţie de două săptămâni, unde am asamblat telescopul şi am colectat date; sistemul digital s-a dovedit perfect şi analiza datelor va duce la publicarea a două articole. În acest timp, am fost implicată în comunitatea românilor din Boston. În ultimii doi ani şi jumătate, am servit ca trezorier pentru Romanian Student Association de la MIT. Mă pasionează foarte mult activităţile sportive în aer liber, precum alergatul și schiatul. În prezent, sunt în anul patru şi mă pregătesc pentru doctorat, în cadrul căruia plănuiesc să continui studiul şi cercetarea în fizică. (Oraș de proveniență: București)

Mai sus

AMERICA DE NORD POST-UNIVERSITAR

Coman SoniaCOMAN, Sonia

Activitatea mea profesională împletește domeniul creativ-artistic cu cel academic și de cercetare. Ca artist plastic, poet și dramaturg, am avut numeroase expoziții personale și de grup, am publicat în reviste de specialitate pe plan internațional, iar una dintre piesele mele de teatru a fost pusă în scenă în Statele Unite și în Slovenia. Poeziile mele haiku, tanka și renku au primit importante distincții atât în Japonia, cât și în alte țări. Ca student, asistent universitar și cercetător la Columbia University, specializarea mea în artă franceză și cunoștințele mele de limbă și cultură japoneză îmi permit să contribui la crearea și dezvoltarea unui nou sub-domeniu în disciplina istoriei artelor, la intersecția dintre arta occidentală și cea est-asiatică. (Oraș de proveniență: Constanța)

Literat IoanaLITERAT, Ioana

Am plecat din țară la 17 ani, când am fost aleasă drept reprezentanta României la United World College (Canada), un colegiu internațional, prezidat de Nelson Mandela si de Regina Noor a Iordaniei. Apoi am primit o altă bursă de studii la Middlebury College (SUA), unde m-am profilat pe film și am absolvit summa cum laudae, (Highest Honors) în film și media, obținând și premiul David Goldman pentru excelență academică. După absolvire, am lucrat în India ca și coordonator al unui program educațional de film și media pentru copiii din castele marginalizate. În această funcție, am pilotat un curs practic de film documentar, pe care l-am predat în școli publice. Când am început cursul, elevii mei nu folosiseră niciodată computere sau camere video. Un an mai târziu, la serbarea finală, aceiași elevi și-au prezentat – în fața întregii comunități – documentarele concepute, filmate și editate în întregime de către ei. Deja îmi devenise clar că îmi voi găsi fericirea în domeniul pedagogic; ca urmare, acum sunt doctorand în anul 4 la University of Southern California, unde studiez modele pedagogice participative și forme de colaborare artistică online. (Oraș de proveniență: Timișoara)

Moga IustinMOGA, Iustin

Sunt student în anul trei la facultatea de medicină George Washington Universtiy în Washington DC.  În vara anului 2012 , am început un proiect de cercetare în domeniul chirurgiei ortopedice pentru a studia coroziunea protezelor de șold din metal în timp. Acest proiect a fost realizat într-un laborator de la Texas Medical Center din Houston, Texas , în care o sută de implanturi recuperate de la intervenții chirurgicale de șold au fost examinate sub un microcop și clasificate în funcție de gradul de uzură. Rezultatele acestui proiect au fost prezentate deja  la mai multe conferințe, inclusiv în Toronto, Miami și Dallas, și vor fi prezentate la alte conferințe în 2014. În anul universitar 2012-2013, am participat , de asemenea, la reuniunea anuală a American Academy of Orthopaedic Surgeons, unde am aflat despre cele mai recente evoluții în domeniul chirurgiei ortopedice. (Oraș de proveniență:-)

Zigoneanu ImolaZIGONEANU, Imola

Sunt postdoctorandă realizată profesional şi personal, care se specializează în SUA la o universitate de top internațional. Experiența mea vastă cuprinde cunoștințe în domeniul științelor exacte și medicale, având o poziție unică în domeniul cercetării cu aplicabilitate medicală. Cercetarea mea se bazează pe inventarea bio-senzorilor care permit măsurarea activității într-o singură celulă, a enzimelor stimulate anormal în diferite tipuri de cancer. Utilizez deja acești bio-senzori pentru analiza tumorilor recoltate de la pacienți, rezultatele obținute contribuind la dezvoltarea unor terapii individualizate. Importanța acestei cercetări este recunoscută de Institutul Național de Sănătate din SUA, care a acordat un scor excelent grantului meu. De asemenea, realizările mele profesionale la nivel internațional au fost recunoscute în SUA prin acordarea rezidenței permanente datorită „abilităților mele inovative excepționale, având un grad de expertiză mult superior celor care lucrează în domeniul meu, rezultatele cercetării mele aducând beneficii deosebite la nivel național.” (Oraș de proveniență: Cluj-Napoca)

Zigoneanu LucianZIGONEANU, Lucian

Sunt în prezent postdoctorand la Duke University din SUA, o universitate ce se plasează constant în topul celor mai bune colegii din lume. Domeniul meu de cercetare se remarcă prin faptul ca este interdisciplinar și oferă o soluție complet nouă și extrem de atractivă pentru dezvoltarea de noi materiale. În nișa de cercetare specifică laboratorului nostru (meta-materiale acustice cu proprietăți imposibil de obținut în materialele convenționale), am obținut rezultate remarcabile, publicate în jurnale extrem de apreciate de către cercetători. Un alt subiect de cercetare în care sunt implicat studiază fizica Pământului, mai precis influența fulgerelor asupra atmosferei înalte a planetei. Vara trecută am obținut primele înregistrări video de mare viteză, din locații multiple, ale unor astfel de fenomene. Finanțarea proiectelor de această natură este extrem de bună, aceasta subliniind încă o dată calitatea muncii noastre. În timpul liber, sunt membru activ al comunității românești din zonă. (Oraș de proveniență: Curtea de Argeș)

Mai sus

ALTE CONTINENTE

Burlacu RuxandraBURLACU, Ruxandra

Sunt Ruxandra și am 25 de ani. În aparență, pentru mulți par franțuzoaică sau rusoaică, în realitate vorbesc mai mult coreeană și engleză, iar, în esență, sunt o româncă mândră de originea mea și gata să demonstrez oricând că și noi, românii, putem cuceri atât Occidentul, cât și Orientul îndepărtat. Experiența de 5 ani în Seul, inima Asiei, m-a făcut să dezvolt abilități prețioase: de a asculta, înțelege și tolera cuvinte și culturi care deși la început nu au niciun sens, ulterior se dovedesc pline de înțelepciune și înțeles. Sunt atrasă de orice e nou și diferit, iau provocările în serios și îmi place să cred că, prin exemplu personal, pot aduce puțin din disciplina și rigurozitatea Asiei în România. În prezent, sunt implicată în mai multe proiecte și toate au scopul de a crea o punte de legătura între cele două culturi dragi mie: România și Coreea de Sud. În timpul liber, mă preocup de mine, de alimentația și de forma mea fizică, după clișeul „ești ce mănânci” și „mens sana in corpore sano.” Și, pentru că a venit vorba de timpul liber, voluntariatul și ajutorarea celor în nevoie îmi aduc împlinire în calitatea mea de principală de om. (Oraș de proveniență: București)

CÂRLAN, Florin

Sunt doctorand la Facultatea de Studii Avansate din cadrul Beijing Language and Culture University. Licențiat în teologie, cu studii masterale în Drept Canonic și Instituții Comunitare la Facultatea de Drept a Universității „Ovidius” din Constanța, am obținut în 2012 o bursă națională pentru aprofundarea limbii chineze la Beijing. Fiind singurul student român cu studii teologice din China, în 2013 mi s-a acordat din partea orașului Beijing o bursă specială pentru un stagiu de studii de doctorat. Tema cercetarii este studiul comparativ între gândirea filozofico-religioasă a lui LaoZi, pe baza recentelor descoperiri de la MaWangDui și GuoDian și spiritualitatea creștin-ortodoxă, în lumina operelor patristice ale Părinților din primele veacuri. În prezent, proiectul de cercetare pe care l-am inițiat este unic în China și probabil și în lume. Sunt pasionat de domenii diverse și mai puțin obișnuite: militar, teologic, lingvistic, arte marțiale, muzică bizantină. Am studiat limba chineză și limba persană la Facultatea de Limbi și Civilizații Orientale din cadrul Universității București și am beneficiat și de o bursă de studii în Iran. (Oraș de proveniență: Tulcea)

Fat IonutFĂT, Mihai Ionuț

Încă de la o fragedă vârstă am avut o pasiune deosebită pentru Orient, în special pentru cultura chineză, vizitând adesea anticariatele și citind pe ascuns în timpul orelor de liceu din clasici chinezi (Confucius, Lao zi), traduși în limba română. Această pasiune s-a materializat sub forma studiilor mele. Am intrat în Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității București cu nota de 10 la examenul de limbă chineză, aflându-mă în fruntea listei de specialitate. Am participat la concursul internațional de limbă chineză Chinese Bridge (Shanghai), fiind primul român care a luat parte la o asemenea competiție. Ulterior, am beneficiat de o bursă mixtă și am continuat studiile de filologie chineză în China, la Beijing Language and Culture University (BLCU), urmate de un studiu de master la Peking University(PKU) în cadrul Facultății de Filozofie , Secția de Filozofie Chineză , fiind primul român care a studiat și absolvit la această secție. Aici m-am bucurat de atenția și îndrumarea profesorilor mei, care m-au susținut și în ceea ce privește studiile doctorale. Aș vrea să-l menționez aici pe îndrumătorul meu doctoral, profesor universitar doctor Wang Bo, decanul Facultății, ale cărui cursuri le frecventam chiar cu doi ani înainte de a deveni studentul oficial al domniei sale. Am avut parte și de o relație la distantă, însă foarte fructuoasă cu țara, în special cu doamna  Florentina Vişan, autoritatea cea mai înaltă din cadrul Catedrei de Limbi și Literaturi Orientale, și doamna Anna Eva Budura, reputat istoric și traducător. Am participat și la conferințe, una dintre acestea fiind Taiwan-China de la Longhu Shan (Jiangxi), unde am fost singurul străin invitat. (Oraș de proveniență: București)

Sibisteanu HoreaSIBIȘTEANU, Horea

Sunt o persoană comunicativă, care se integrează ușor în orice colectiv. Îmi place să lucrez în echipă și sunt deschis la idei noi. Am candidat pentru o bursă de studii în Japonia pentru că am considerat că ar fi țara cea mai potrivită pentru formarea mea profesională. Din primii ani ai facultății am decis să mă specializez în Reabilitare Structurală, pentru că riscul seismic reprezintă una dintre problemele majore ale României. În activitatea de cercetare, m-am implicat activ în proiectul meu de cercetare, dar mi-am ajutat și colegii de laborator în realizarea proiectelor lor. Pe parcursul studiilor în Japonia am promovat valorile românești atât la școală, cât și în campus, și am participat la diverse activități organizate de Ambasadă ori de alte organizații care promovează România. În același timp, am promovat cultura japoneză în România, prin blogul pe care îl am și pe care scriu aproape zilnic. (Oraș de proveniență: Iași)

Wamsiedel MariusWAMSIEDEL, Marius

Am studiat pe trei continente, la instituții de învățământ superior prestigioase. Am fost stagiar la Camera Reprezentanților din Arizona. Când am absolvit facultatea, am considerat înțelept din partea mea să mă întorc în țară. Simțeam nevoia să dau ceva înapoi societății din care provin și să contribui, pe măsura posibilităților, la schimbarea pe care o doream. Căutând să îmbin excelența academică și implicarea socială, am realizat cercetări inovatoare despre incluziunea minorității rome și reproducerea inter-generațională a inegalității etnice. În 2012-2013 am realizat, singur sau în colaborare, cinci studii comandate de instituții internaționale implicate în problematica romă. În prezent, urmez doctoratul la universitatea chineză cel mai bine poziționată în clasamentele internaționale, Universitatea din Hong Kong. Lucrarea mea propune o analiză etnografică de tip comparativ a evaluării morale a pacienților în China continentală și România. În noiembrie, am fost premiat la Fribourg (Elveția) pentru o lucrare pe tema practicilor informale. (Oraș de proveniență: Buzău)

Mai sus

ROMÂNIA

Buiga PetronelaBUIGA, Petronela

Fiecare persoană întâlnită, întâmplare sau activitate întreprinsă conduc la menținerea unei flăcări aprinse în viața noastră, și anume experiența. Odată cu începerea Facultății de Medicină Dentară îmi permit să spun că viața mea s-a luminat. Mulțimea de oameni noi (colegi, profesori, pacienţi), activitatea de voluntariat, conferințele și cursurile din variatele domenii, premiile și bursele de cercetare câștigate (Londra, Oxford, Strasbourg) au reușit să îmi aducă fericirea în fiecare zi.  Facultatea şi Masterul de Management conduc la formarea și dezvoltarea mea atât pe plan personal, cât și social. Privesc cu multă deschidere și optimism spre viitor, opțiunile fiind multiple. (Oraș de proveniență: Cluj-Napoca)

Cioruta BogdanCIORUȚA, Bogdan

Puțini sunt cei care ar refuza să studieze în străinătate pentru că-şi iubesc mai mult facultatea sau orașul… Din martie 2014, voi încerca să-mi demonstrez că pot fi unul dintre studenții Erasmus participând la un stagiu de practică la Universitatea Cassino (Italia). Mă număr printre studenții care îşi „sacrifică” bursa din facultate pentru a participa la conferințe și simpozioane (Alba Iulia, București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași), deși adesea sunt cel mai novice în ale științei dintre participanți. Ce mă impulsionează să merg mai departe? Dorința de a ajunge într-o bună zi profesor, formator sau mentor, capabil de a le arăta tinerilor că „sacrificiul” pentru știință are o frumusețe aparte. Ce îmi place? E simplu: frumusețea naturii, naturalețea informaticii și ambiția oamenilor de a-și depăși propria condiție. Ce iubesc cel mai mult? Oamenii cu spiritul mereu tânăr – o adevărată raritate astăzi – care nu cunosc limite creative, artistice, culturale, științifice etc. (Oraș de proveniență: Baia Mare)

Fronoiu OanaFRONOIU, Oana Mădălina

Voluntariatul și pasiunea pentru chimie, inginerie și fotografie m-au adus aici. Atunci când crezi în ceea ce faci, iar lângă tine se află alți tineri cu o dorință la fel de mare ca a ta de a ajuta, visurile încep ușor, ușor să prindă contur și să devină realitate. Am învățat de-a lungul timpului că unul dintre cele mai frumoase sentimente pe care îl poți avea este acela al fericirii celor din jurul tău ca efect al acțiunilor tale. Să vrei să poți, să poți să vrei. Optimistă, perseverentă și perfecționistă din fire, cred în visurile mele și în puterea oamenilor de a alege bine. Cred că numai prin muncă poți ajunge să fii cel mai bun, iar asta nu se identifică de cele mai multe ori cu o notă maximă la un examen. Muncesc pentru tinerii de mâine; cu pași mici, dar siguri creștem împreună o lume a faptelor. (Oraș de proveniență: Bucureşti)

Lupu SorinaLUPU, Elena Sorina

Mă caracterizează cuvintele spuse de Albert Einstein: „nu am vreun talent special, dar sunt extraordinar de curios.” Am ajuns pentru prima dată la NASA când aveam 15 ani la un concurs organizat la U.S. Space & Rocket Center, Alabama. Ce s-a întâmplat atunci nu pot să-mi explic, dar este cert că m-am întors acasă cu două premii și o dragoste imensă pentru tehnologii spațiale. Am vrut să studiez acest domeniu la facultate, dar iată-mă studentă la Facultatea de Electronică, din cadrul Politehnicii. Acum sunt leader-ul echipei LOW Gravity, ce va lansa un experiment în Aprilie 2014 de la baza Kiruna, Suedia, în cadrul unui proiect organizat de Agenția Spațială Europeană. În cei 6 ani, am obținut mai multe premii la NASA și la alte proiecte internaționale, iar, de curând, mi-am reprezentat țara la Congresul Internațional de Astronautică, unde am câștigat un premiu important. (Oraș de proveniență: București)

Serban AndreeaȘERBAN, Andreea Mădălina

Încă de la începutul studiilor medicale, am manifestat un viu interes pentru cercetare, iar acest lucru mi-a permis ca, în paralel cu ciclul de licență, să urmez la Universitatea Paris V „René Descartes” şi un Master 1 în domeniul Geneticii, cu un stagiu de pregătire la Institut national de la santé et de la recherche médicale (INSERM). Anul acesta am primit Bursa Guvernului Francez pentru a continua parcursul în cercetare la Universitatea Paris XI, unde studiez principiile terapiei genice şi celulare în medicina regenerativă. În acelaşi timp, beneficiez de statutul de cercetator invitat la Institutul Pasteur, iar proiectul pe care îl dezvolt vizează regenerarea celulelor stem de la nivelul fibrei musculare supuse stresului inflamator, modelul ales fiind sepsisul. Activitatea în plan academic, încununată cu titlul de şefă a promoţiei 2013 din cadrul UMF „Carol Davila”, şi-a găsit întotdeauna sursa de motivaţie în experienţa de voluntariat, având şansa de a lucra în ultimii ani în cadrul Ligii Naţionale Împotriva Cancerului.(Oraș de proveniență: Mioveni)

Mai sus

ERASMUS

Burciu SilviaBURCIU, Silvia

Prima interacţiune cu lumea am avut-o pe data de 10 august 1991. Încă de atunci, am fost o persoană încrezătoare şi optimistă. Cred cu tărie că orice om poate schimba lumea dacă îşi propune. Din fiecare experienţă prin care am trecut în perioada în care am făcut voluntariat, mi-am dat seama că trebuie să fiu motivată şi pasionată de ceea ce fac. Fiind membru AIESEC Bucureşti, mi-am dat seama că experienţele internaţionale îţi provoacă modul de a gândi, valorile şi până la urma parcursul în viaţă. Astfel, am ajuns participant Erasmus în Portugalia şi masterand la Copenhagen Business School, Danemarca. Fiecare provocare, fiecare zi în care observam diferenţele dintre un liceu foarte bun şi facultăţile din Bucureşti, fiecare oră într-un mediu internaţional m-a făcut să îmi doresc cu ardoare ca în următorii 20 de ani să schimb sistemul educaţional din România. (Oraș de proveniență: București)

Buta AndraBUTA, Andra-Maria

Niciodată nu m-am simțit cu adevărat îndreptățită să scriu despre mine. Aroganță sau modestie arogantă? Nici una, nici alta – doar un sentiment de disconfort! Cred cu tărie că e dificil să fii obiectiv cu tine însuți/însăți, tocmai pentru că îți cunoști toate cotloanele, în special pe cele prăfuite. Dar este și o provocare, un exercițiu de sinceritate. Prin urmare, cine sunt? Sunt încă o idealistă. Cred în oameni, în puterea lor de a schimba lumea. Cred în bun-simț, în principiile morale universale, în legile naturii atât de simplu, dar de logic construite. Cred în firesc. Tind spre echilibru, acel echilibru absolut care produce vidul, vidul care duce spre infinit. Încă încerc să îmi găsesc locul în acest imens puzzle al lumii, să-mi determin rolul și să-mi aduc contribuția în societate. Deocamdată, încerc să mă implic ori de câte ori am ocazia, spun „pas” la neutralitate. (Oraș de proveniență: Suceava)

Gall SabinaGALL, Sabina

Sunt studentă la Medicină în anul VI. Consider că sunt o persoană echilibrată, sociabilă, deschisă către nou, cu o capacitate crescută de adaptare la noi împrejurări. Sunt o persoană ambițioasă, perseverentă și determinată în toate activitățile pe care le întreprind. Aceste însuşiri m-au condus spre realizările pe care le-am obținut până în prezent. (Oraș de proveniență: Iași)

Petre AlexandraPETRE, Alexandra

Sunt o persoană organizată, cu „mintea în sertare” cum îmi place să zic, probabil și din cauza faptului că am studiat matematică timp de 13 ani. Sunt perfecționistă și foarte atentă la detalii. În același timp, mă consider o visătoare, am tendința să idealizez lumea înconjurătoare și să am așteptări înalte. Sunt ambițioasă, îmi stabilesc mereu noi țeluri și îmi place să lupt pentru realizarea lor. Doresc să îmi construiesc o carieră în consultanță în management pe partea de strategie, deoarece sunt genul de persoană care încearcă să obțină rezultate concrete, cuantificabile, din orice întreprind. Pasiunile mele sunt: fotografia, voluntariatul, psihologia și filozofia. Am participat în mai mult de 10 proiecte de voluntariat în ultimii 3 ani care m-au învățat că rezultatele personale/sociale sunt uneori mai importante decât cele materiale. Printre activitățile mele preferate se numără cititul și călătoritul. (Oraș de proveniență: București)

Vijdea AnaVÎJDEA, Ana-Maria

Am studiat Cinematografie, Fotografie și Media în cadrul Facultății de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai. În urma participării la un masterclass de film documentar din cadrul Astra Film Festival și a elaborării unui proiect de film sub coordonarea regizorului Andrei Ujică, interesul meu pentru zona non-ficționalului s-a accentuat. De-a lungul anilor de studiu am participat la diferite programe de training, cel mai recent fiind Aristoteles Workshop. Filmul realizat a fost selectat de diferite festivaluri naționale și internaționale precum IDFA, East Silver Market, One World, BIEFF. În 2012 am aplicat pentru o bursă de studii Erasmus, în Turcia. În urma programului de mobilitate am realizat două filme documentare, unul dintre ele aflat în prezent în post-producție. (Oraș de proveniență: Cluj-Napoca)

Mai sus

ARTE

Baltag Olga

BALTAG, Olga

În vara anului 2014 o să finalizez ciclul de Master Studii Teatrale (Arts de la scene) în cadrul Universității din Strasbourg. Am ales să urmez acest parcurs artistic în ideea de a-mi urma visul, și anume acela de a deveni actriță. Între timp, am început să scriu, motivată fiind de schimbarea anturajului și a contextului social o dată cu venirea în Franța, iar, în vara anului 2012, am reușit să public prima mea carte (Autopsia Sufletului, Editura Iulian), o culegere de texte de diferite nuanțe și de factură literară, de la poezii în rimă la cele în vers alb și până la proză. Pe lângă activitățile universitare, dedic o bună parte a timpului liber asociațiilor din care fac parte. Timp de doi ani am fost Președinta Asociației regionale Jeunes Moldaves Strasbourg, ce are ca scop informarea și ajutarea studenților nou-veniți în Franța cu sarcinile administrative, social-culturale și altele. De ceva timp, am devenit și membră a Asociației Studenților Români la Strasbourg (ADERS), iar în cadrul acesteia sunt organizatoarea concertului de Tradiții și Obiceiuri de Iarnă, din data de 9 decembrie la Strasbourg. Mă implic, de asemenea, în proiectele artistice care se desfășoară în Strasbourg și tind mereu să fiu la curent cu contextele cultural-artistice ale României, Moldovei, Franței și respectiv ale lumii. (Oraș de proveniență: Chișinău)

Bivol AnaBIVOL, Ana

Originară  din Moldova, am început studiul la vioara de când avem 5 ani. Tatăl meu, violonist al Orchestrei Naționale „Folclor,” Chișinău, a fost cel care m-a împins spre tărâmul muzicii. Acum sunt foarte fericita si recunoscătoare părinților ca încep să îmi ating visul. În 2011, am fost acceptată la Masterat în Chicago, la o universitate extraordinara, cu un program puternic de vioară și orchestră simfonică. Primul an în State a fost foarte greu, neștiind pe nimeni și vorbind cu greutate limba engleză; credeam că nu mai am puteri să merg mai departe. Și totuși, cu ajutorul și suportul moral al părinților, lucrurile au început să se dezvolte. Am început să colaborez cu o agenție ce susține tinerii studenți muzicieni, care oferă spații de concert și înregistrarea câtorva piese pe suport CD. Acum urmez programul de Post-Masterat la aceeași universitate, iar, în iarnă, încep audițiile pentru diferite orchestre simfonice. Sunt sigură că îmi va reuși. Între timp, colaborez cu muzicieni din România și Moldova, susținem concerte și cântăm, cu ocazia sărbătorilor, muzică tradițională românească (folclorică). (Oraș de proveniență: Chișinău)

Dragoi AlecsandraDRĂGOI, Alecsandra Raluca

Am 20 de ani și, de 3 ani, studiez fotografia la Universitatea din Portsmouth. Am început fotografia de mic copil, însă, până acum 5 ani, totul a fost doar o joacă. Această joacă s-a dezvoltat și a devenit unul dintre cele mai importante lucruri din viața mea. Fotografia m-a ajutat foarte mult să evoluez și să învăț despre mine și despre cei din jur. Cu alte cuvinte, mi-a schimbat viața și modul de a vedea lumea din jur. Această pasiune a fost atât de puternică încât m-am luptat foarte mult să ajung să studiez într-o altă țară, experiența de a întâlni oameni din toată lumea fiind unul dintre țelurile mele. (Oraș de proveniență: Iași)

Gunea NoemiGUNEA, Noemi

După ce am absolvit secția de actorie a Universității Hyperion, București, am aterizat – plină de entuziasm – în Paris, admisă la Conservatorul Național de Artă Dramatică, cea mai prestigioasă școală de teatru din Franța. De atunci, am avut norocul să joc rol principal în două piese de teatru ( Texte scurte de Matei Vișniec și Howl), mai multe proiecte de cinema (lungmetraje independente, rol principal în scurtmetraj) și să am câteva apariții ca model. Anul acesta, urmez cursurile programului Certificat D’études Corporelles de la Sorbonne Nouvelle, unde aprofundez dansul contemporan, și voi filma în vacanța de iarnă un rol principal într-un lungmetraj în București. Continui să scriu la revista online sub25, unde îmi promovez prietenii și viitori prieteni artiști din România și din străinătate. (Oraș de proveniență: București)

Jucan IoanaJUCAN, Ioana

Sunt doctorandă în Teatru şi Performance Studies şi masterandă în Filosofie la Brown University în SUA. Proiectul meu doctoral îmbină teatrul și filosofia, contribuind la eforturile de creare a unui nou domeniu interdisciplinar numit Performance Philosophy. Sunt membră a asociaţiei internaţionale Performance Philosophy, precum şi lideră a grupului Performance and Philosophy la Brown. Dintre publicaţiile recente, menţionez: „Performance in Late Capitalist Times” (în volumul Adorno and Performance) şi “Cosmology of Worlds Apart” (în Nerve Lantern). Activitatea mea artistică, complementară cercetării teoretice, împletește regia cu scrierea dramatică şi performance. Sunt membră fondatoare şi regizor artistic al trupei Listening LabOratory. Am lucrat ca dramaturg cu New York City Players (spectacolul Vision Disturbance). Spectacolele mele s-au jucat la Granoff Center for Creative Arts (Providence, SUA), Watermill Center (New York, SUA), Academia de Teatru din Helsinki, Festivalul Internațional de Teatru Sibiu, Schaufenster Theater (Halle, Germania), precum şi în alte spații. (Oraș de proveniență: -)

Marinescu AxiaMARINESCU, Axia

În 2013, am absolvit  concomitent ciclul de Master în pian la Conservatorul Regal de muzică din Bruxelles şi licenţă în filosofie la Universitatea Sorbona din Paris, ambele cu distincția Magna cum laude.  Tot în 2013, am avut onoarea de a fi primul artist român invitat de către Statul Francez să concerteze în cadrul ceremoniei  decernării  prestigioasei distincții „Legiunea de onoare,” la Paris. Bucuria a fost imensă ! Cred cu tărie că un artist adevărat trebuie să fie o personalitate completă. Povestea mea începe la vârsta de 5 ani, când am luat primele lecții de pian. Am debutat la 11 ani cu orchestra Radiodifuziunii române, iar la 17 ani pe scena Ateneului român. După numeroase premii la olimpiadele de muzică și concursuri internaționale, mi-am continuat drumul, având şansa de a studia cu mari pianiști ai lumii la Conservator, atât în Paris, cât și în Bruxelles. Filosofia mă inspiră și îmi hrănește sufletul; am publicat mai multe articole, în special în magazine premiate de fundația Templeton din SUA. Ca studentă în Paris, m-am implicat atât la nivel civic cât și artistic în promovarea valorilor românești și cred profund că tinerii au resursele necesare pentru a oferi lumii o schimbare către bine și frumos. (Oraș de proveniență: București)

Mircea SinzianaMIRCEA, Sînziana

Am 21 de ani şi mă consider un om norocos, având şansa de a transforma pasiunea vieţii mele în profesie. Ca  pianist, am avut  privilegiul de a concerta atât ca solistă, cât şi în formaţii camerale alături de mari muzicieni precum Alexandru Tomescu, pe scene din România (Ateneul Român), SUA, Japonia, Austria etc. Cea mai recentă apariţie cu orchestra a avut loc in 2013 la Tokyo Metropolitan Theatre, în faţa a 2000 de spectatori, ca urmare a turneului efectuat în Japonia in 2012. O altă  realizare importantă din 2013 o reprezintă includerea mea, pentru al doilea an consecutiv, în lista muzicienilor români difuzaţi de către BBC Radio 3 şi radiourile naţionale din UE cu ocazia Zilei Naţionale a României, fiind cea mai tânără dintre aceştia.  Voi fi întotdeauna mândră să reprezint România pe scenele lumii şi profund recunoscătoare şcolii muzicale româneşti, care reprezintă fundaţia formării mele ca şi muzician. Am absolvit Liceul de Muzică George Enescu din Bucureşti cu media 10.00 la Examenul de Bacalaureat, în prezent fiind studentă în Germania. Studiez pianul la cea mai mare universitate de muzică din Europa, prestigioasa Hochschule für Musik und Tanz Köln, unde la sfârşitul anului II am fost singurul student din anul meu care a obţinut media maximă la toate examenele. Tot în 2013, am fost acceptată ca studentă Erasmus atât la Royal College of Music Stockholm, cât şi laGuildhall School of Music London, unde mă aflu în prezent. Va aştept cu drag la recitalurile mele de la Saint Martin in the Fields – Londra, pe 14 februarie, sau la Ateneul Român pe 4 martie, pentru a ne bucura împreună de muzică! (Oraș de proveniență: București)

Mai sus