Juriu 2011

Juriu 2011

Ionel Haiduc este membru titular al Academiei Române şi membru corespondent  în cadrul Academiei Muntenegrene de ştiinţe. Deţine titlul Doctor Honoris Causa oferit de către Universitatea Politehnica din Bucureşti în anul 2007, precum şi de către Universitatea Politehnica din Timişoara în anul 2004.
A obtinut numeroase decoraţii şi medalii printre care Crucea Casei Regale a României (2008), precum şi Ordinul “Steaua României” în grad de Mare Cruce, acordat de Preşedintele României.
In perioada 2006-2010 a ocupat funcţia de Preşedinte al Academiei Române, iar în perioada  2004-2005 a fost Vicepreşedinte al Institutului Cultural Român din Bucureşti.

Sergiu Celac este diplomat român, ambasador de carieră, fost Ministru al Afacerilor Externe. Absolvent al Universitǎţii Bucureşti, Facultatea de Limbi şi Literaturi Strǎine (1961). Carieră diplomatică din 1961, Director de Planificare Politicǎ (1968 – 1974), Prim-Consilier al Ministrului (1974); Consilier în cadrul Consiliului de Stat (1974 – 1978). Ȋndepărtat pentru disidenţă politicǎ, a trăit ca redactor de carte şi traducător profesionist de poezie şi ficţiune (1978 – 1989). Ministru al Afacerilor Externe în primul Guvern post-comunist (decembrie 1989 – iunie 1990). Ambasador în Regatul Unit al Marii Britanii şi în Irlanda (1990 – 1996). Ȋn calitate de Ambasador cu însărcinǎri speciale în Ministerul Afacerilor Externe (1996 – 2000), a avut misiuni ca trimis special în Balcani, Orientul Mijlociu, Caucaz şi Asia Centrală. Preşedinte al Institutului Român de Studii Internaţionale (2001 – 2003). Director General supleant, Centrul Internaţional de Studii al Mǎrii Negre (International Centre for Black Sea Studies), Atena, 2003 – 2007. Posturi curente: Consilier Principal la Centrul Naţional pentru Dezvoltare Durabilǎ (National Centre for Sustainable Development); VicePreşedinte al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma; membru Uniunea Scriitorilor din România.

Andrei Țărnea este membru al Aspen Institute Romania și deține în prezent funcția de Director Executiv. Diplomat de carieră, și-a început activitatea în 1998, când a fost admis în Ministerul Afacerilor Externe. A fost consilierul Ministrului Afacerilor Externe în perioada 2000-2004. Anterior, a lucrat la Centrul de Studii Politice și Analiză Comparativă. A lucrat de asemenea în sectorul privat, dar și la Senatul României, ca cercetător și consilier pe lângă comisia juridică. Între 2004 și 2010 a fost directorul Centrului Român de Informare din Bruxelles și consilier la Ambasada României. În 2007, a preluat funcția de director al Institutului Cultural Român din Bruxelles, iar între 2008 și 2010 a fost vice-președinte și apoi președinte al EUNIC (European Union National Institutes for Culture) din Bruxelles.
Andrei a studiat psihologia clinică și socială în București. A urmat apoi științe politice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative și relații internaționale și studii de securitate la Fletcher School of Law and Diplomacy din Boston. Are un master în drept internațional absolvit la Fletcher School și studii suplimentare în politici europene la Kennedy School of Government de la Harvard.

Adrian Curaj este profesor universitar la Facultatea de Automatică și Calculatoare și Directorul Centrului de Management Strategic și Asigurare a Calității în Învățământul Superior, Universitatea Politehnica din București. A absolvit un program MBA la ASEBUSS și Universitatea  Washington din Seattle-Business School și predă cursuri la școlile doctorale ale Academiei de Științe Economice din București și ale Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.
A publicat numeroase articole în reviste recunoscute internațional, a participat la conferințe de prestigiu și a publicat cărți despre managementul cercetării, studii prospective și calitate în educație. În anul 2009 i s-a acordat o medalie de aur la Salonul de Inventică de la Geneva pentru o idee pentru care a solicitat patent European. A primit doua distincții naționale, Ordinul Național pentru Merit în Grad de Cavaler în 1999 și Ordinul Național pentru Merit în Grad de Ofițer în 2008 pentru contribuțiile deosebite în domeniul managementului științei și inovării.

Dumitru Borțun este conferențiar la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA). Este doctor în Filosofie și a publicat peste 70 de studii, articole, eseuri și participări la dezbateri, în presa centrală și locală, în reviste de specialitate și reviste de cultură, precum și în volume colective; este autorul mai multor cursuri universitare și al cărților: „Bazele epistemologice ale comunicării” (Ars Docendi, 2002), „Relatiile Publice și noua societate” (Tritonic, 2005). Începând cu 1974, a susținut peste 100 de comunicări la manifestări științifice locale, naționale și internationale. După 1989 a ținut zeci de prelegeri și aplicații practice la cursuri de perfecționare pentru specialiștii în comunicare. A fost consultant de imagine pentru Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Administrației și Internelor. Este membru fondator al Asociației Romane de Relații Publice ARRP (din 1995), ocupând, timp de 10 ani, funcția de Vicepreședinte. În perioada 2005-2008 a fost Președintele ARRP, iar în prezent este Președintele Juriului de Onoare al acestei asociații.

Marian Staș a absolvit Academia Militară (calculatoare electronice, 1985), Universitatea București (matematică-informatică, 1996), Academia Tehnică Militară (doctorat în fiabilitate software, 2002) și John F. Kennedy School of Government de la Universitatea Harvard (masterat în administrație publică, 1999). A coordonat și coordonează o serie de proiecte în domeniul educației: informatizarea învățământului militar (1994-1996); sistemul informatic de management al resurselor umane în Armata României (1996-1998); programul de reconversie profesională a personalului militar disponibilizat din Armata României (1999-2001); Liderii Mileniului Trei – Program educational în arta de a conduce, oferit tinerilor din România; „Școala pe Bune” – proiect de transformare a școlii ca sistem în România; introducerea programelor IB în școlile publice din România; Professoria – profesori mai buni pentru copiii noștri.