Juriu 2012

Juriu 2012

Ionel Haiduc este membru titular al Academiei Române şi membru corespondent  în cadrul Academiei Muntenegrene de ştiinţe. Deţine titlul Doctor Honoris Causa oferit de către Universitatea Politehnica din Bucureşti în anul 2007, precum şi de către Universitatea Politehnica din Timişoara în anul 2004.
A obtinut numeroase decoraţii şi medalii printre care Crucea Casei Regale a României (2008), precum şi Ordinul “Steaua României” în grad de Mare Cruce, acordat de Preşedintele României.
In perioada 2006-2010 a ocupat funcţia de Preşedinte al Academiei Române, iar în perioada  2004-2005 a fost Vicepreşedinte al Institutului Cultural Român din Bucureşti.

 

Excelenţa sa, domnul Ambasador Liviu Bota a  absolvit Institutul de Relaţii Internaţionale din Moscova.  A lucrat pentru Naţiunile Unite din 1971 până în 1999, având gradul de Subsecretar General al ONU.  A fost numit Ambasador Extraordinar şi  Plenipotenţiar, Reprezentant Permanent al     României   la Organizaţiile Internaţionale din Viena (1999-2007). De-a lungul carierei a primit numeroase distinctii, printre care  Ordinul “Meritul Diplomatic”  în grad de mare ofiţer(2007), precum şi Ordinul Naţional „Legiunea de Onoare” a Republicii Franceze în grad de ofiţer (2009).

 

Katja Lasch este Director al Centrului de Informaţii din Bucureşti. Din 2008 până în prezent a lucrat ca lector în cadrul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti. În perioada  2005-2008 a  fost Director al Centrului Cultural German din Cluj-Napoca.

 

 

Nascută la 16 iulie 1969 în Câmpulung-Muscel, județul Argeș, Raluca van Staden a absolvit in 1992 Facultatea de Chimie a Universității din București și în anul 2006 Facultatea de Compoziție, Muzicologie, Pedagogie Muzicală, secția pian și pedagogie muzicală din cadrul Universității de Muzică din București.

In 1997 obține doctoratul în chimie și titlul de master în compoziție muzicală. Între 1992 și 1998 este preparator și asistent la Facultatea de Chimie, Universitatea din București. Obține două burse postdoctorale de prestigiu la Universitatea din Pretoria, acordate de universitate și Fundația Națională de Cercetare (NRF) din Africa de Sud între 1998 și 2000.

Din 2001 devine profesor asociat la Universitatea din Pretoria. Are peste 168 lucrări publicate în reviste internaționale cotate ISI, peste 11 cărți și capitole în cărti la edituri cum ar fi: Marcel Dekker Inc., CRC Press, Taylor and Francis, Elsevier, Wiley și numeroase premii naționale și internaționale, medalii de aur și premii speciale acordate la saloane de invenții și inovare, dintre care cel mai prestigios este premiul acordat de WIPO la Salonul de invenții de la Geneva 2010, premiul pentru cea mai bună femeie inventator.

Gabriel Ivan lucrează de 25 de ani în educaţie. A predat istorie, a fost cercetător ştiinţific,  a publicat rezultate ale activităţii de cercetare în: “Reforma organizaţională a învăţământului din România”; “Învăţământul românesc azi”;  “Reviews of National Policies for Education”; “Decentralizing Education in Transition Societies”. În 2009 a publicat studiul “Reimpunerea brandului de profesor în România”. Din 1998, lucrează ca Projects Manager Education and Science la Consiliul Britanic. Printre proiectele realizate se numără: “Student Voice – o platformă online pentru participarea elevilor la conducerea educaţiei”; „START – mentorat pentru stagiarii din învăţământ”; „FameLab – prima competiţie internaţională de comunicare a ştiinţei desfăşurată în România”; „Parteneri pentru succesul profesional al absolvenţilor învăţământului superior” şi „Internaţionalizarea învăţământului superior”.

Anton Hadăr este professor universitar şi conducător de doctorat la Universitatea Politehnica din Bucureşti, unde conduce Centrul     interuniversitar de comunicare şi de valorificare a proprietăţii intelectuale – POLITECH şi este manager la  două proiecte europene. Anton Hadăr a publicat 15 cărţi, peste 190 articole ştiinţifice și are peste  200 de citări. Este autor a 14 invenții și realizator a șapte prototipuri aplicate ȋn practică. La saloanele de invenții mondiale a primit 25 de premii (14 medalii de aur, 5 medalii de argint). Este  membru ȋn Comisia de evaluare instituţională a ARACIS, membru CNADTCU și editor şef  adjunct  al revistei ISI ”Materiale plastice”.  A primit două titluri de Doctor Honoris Causa din partea unor universități de stat din Romȃnia. Anton Hadăr este autorul şi  promotorul conceptului de “Acord social al educaţiei”. Prin acest concept se asigură consolidarea democraţiei şi participarea la circulaţia ideilor, în beneficiul dezvoltării pe termen lung a României.

Gabriela Drăgan este profesor universitar şi prodecan al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale (Academia de Studii Economice, Bucureşti) şi, începând cu luna ianuarie 2008, director general al Institutului European din România. A lucrat ca economist şi cercetător ştiinţific pentru Institutul de Cercetare în Electrotehnică, ca cercetător ştiinţific pentru Institutul de Economie Naţională şi, în perioada 2002-2006, ca director al Departamentului de Studii Europene din cadrul Institutului European din România.
Este titular cursuri J.Monnet şi expert în domeniul integrării europene.  A publicat, în calitate de unic autor sau coautor, un număr important de cărţi şi articole, este membru al Asociaţiei Române de Studii ale Integrării Europene (ARSIE), Asociaţiei Europene de Studii Regionale, Asociaţiei Române de Studii Regionale, director al revistei Romanian Journal of European Affairs, editată de Institutul European din România (din ianuarie 2008), membru al Consiliului editorial al revistei Romanian Economic Journal, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale (din 2008) etc.

Monica Calotă este din anul 2005 directorul Agenţiei  Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP). A absolvit Universitatea Bucuresti, cu specializarea în matematică. De asemenea, deţine o diplomă de master în guvernare şi dezvoltare instituţională, ca urmare a absolvirii Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative. Dna. Calotă este formator în management educaţional, fiind certificată de către Center for British Teachers (Oxford) şi expert în management educaţional, specializarea managementul resurselor umane, certificare obţinută de la Şcoala de Management din Olanda. Deţine o vastă experienţă de management al programelor cu finanţare europeană în domeniile educaţiei, formării profesionale şi tineretului.
În prezent este membru în cadrul Team Europe România activând în domeniul politicilor publice în educaţie, formare şi tineret ale Uniunii Europene.

Fabien Flori este din septembrie 2010 ataşat pentru cooperarea ştiinţifică şi universitară în cadrul Ambasadei Franţei în România. Anterior, în calitate de expert tehnic internaţional al Ministerului francez al Afacerilor externe şi europene (MAEE), a lucrat în Egipt între 2006 şi 2010, unde a coordonat proiectul de creare a unei facultăţi de inginerie franco-egipteană, proiect recompensat cu premiul Louis D. acordat de Institutul Franţei. Titular al unui doctorat în matematică şi al unei abilitări de a conduce lucrări de cercetare, Fabien Flori a contribuit la încadrarea mai multor teze de doctorat în matematică şi mecanică şi a coordonat o echipă de cercetători a Centrului naţional pentru cercetarea ştiinţifică (CNRS) între 2004 şi 2006.